Anubias Taxiphyllum Barbieri CUP

Java mos

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Het zeer onderhoudsvriendelijke watermos Taxiphyllum barbieri komt uit Azië. Javamos is slechts 2 tot ca. 5 cm hoog en is perfect op wortels en stenen op de voorgrond en middengrond en verdraagt zacht tot hard water.

Het Javamos Taxiphyllum barbieri uit Azië heeft middengroene en vrij fijne scheuten. Het is een langzaam groeiend aquariummos dat na verloop van tijd prachtige kussens vormt op wortels of stenen. Hoe meer je het terugsnoeit, hoe dichter en korter de scheuten groeien.

Je kunt Javamos ook als bodembedekker op de voorgrond gebruiken. Als je het mos niet zomaar op de voorgrond wilt zetten omdat het anders los zou vliegen in het aquarium, kun je het het beste op platte stenen vastbinden. Voordat u gaat vastbinden, moet u de mosdraden in stukken van ca. 1-2cm lang. Ze vertakken dus meteen vanaf het begin en zien er prachtig frisgroen uit.

Het zeer natuurlijke en origineel ogende Java-mos groeit in de loop van de tijd op wortelhout of aquariumrotsen. Het aquariummos ziet er bijzonder mooi uit op een kleine aquariumboom, waar je het kunt gebruiken om de boomtop te vergroenen.

Taxiphyllum barbieri is robuust en zeer onderhoudsvriendelijk. Je kunt hem in zacht tot hard water houden, met of zonder CO2, en zelfs bij zwak licht groeien de kussens mooi dicht, hoewel het mos ook bij meer licht geen probleem heeft.

Javamos is super eenvoudig te vermeerderen, je hoeft alleen kleine stukjes uit elkaar te trekken en te planten.

Hier koop je Javamos dat in het laboratorium in de steriele beker is gekweekt. Er zijn geen slakken of ander ongedierte aan boord en er zijn geen bacteriën, schimmels of algensporen. Het mos is onbehandeld en kan daarom ook direct gebruikt worden in aquaria met gevoelige bewoners zoals garnalen.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

Javamos aanbinden is een hele klus. Slimmer is het met de voor aquarium geschikte snellijm Gel ProHaru Rapid van JBL, met deze speciale lijm voor aquariumplanten kun je het mos na het opensnijden eenvoudig opplakken.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Plaatsing: Voorgrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Taxiphyllum Barbieri CUP

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder