Anubias Eleocharis parvula CUP

Dwergnaald rent

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De gemakkelijk te onderhouden dwergnaaldbies Eleocharis parvula uit Australië en Nieuw-Zeeland is in de handel ook bekend als Eleocharis pusilla. Ze houdt van zacht tot hard water. Op de voorgrond van het aquarium komt de grasplant, die 3 tot ca. 5 cm hoog wordt, goed tot zijn recht.

De fijne, lichtgroene stengels van de dwergnaald rietjes Eleocharis parvula groeien in een gebogen, overhangende manier. De planten worden slechts 3 tot 5 cm hoog en zijn daarom ideaal als voorgrondplant en gazonplant in een nano-aquarium.

Eleocharis parvula plant zich vrij snel voort via uitlopers. Dit resulteert al snel in een echt mooi en dicht gazon op de voorgrond van het aquarium. De uitlopers kunnen met een scherpe schaar worden afgesneden en opnieuw worden geplant. Dit kan het beste met een pincet omdat de jonge plantjes zo klein zijn.

Eleocharis parvula groeit zeer goed in zacht en middelhard water. CO2-bemesting is niet nodig, maar bevordert een goede groei. Bij middelmatig licht worden de planten iets hoger, bij sterk licht wordt de dwergnaaldbies compact en laag. Van tijd tot tijd moet u het gazon grondig uitdunnen omdat de richel de neiging heeft zichzelf in meerdere lagen te overgroeien.

De bekers worden in het laboratorium steriel en pesticidevrij geproduceerd en de dwergnaaldstoot is daardoor volledig vrij van algensporen of bacteriën en andere ziekteverwekkers. Ook weet je zeker dat je geen parasieten en ongedierte in huis haalt.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Voor het planten wordt de rand van de dwergnaald afgesneden op een hoogte van ongeveer 1-2 cm. In de overgang laten de naaldranden meestal toch hun fijne bladeren vallen, en de pluisjes in de tank zijn erg vervelend. Door het af te knippen, bespaar je jezelf de moeite om de dode stengels eruit te vissen en zullen de dwergnaaldranden er sneller doorheen drijven.

Oorsprong: Australië & Nieuw-Zeeland
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Eleocharis parvula CUP

2 recensies in andere talen

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
4 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

4 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder