Sera med Protazol

Remedie voor infecties

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Sera med Professional Protazol is een geneesmiddel voor de behandeling van zoetwatervissen die besmet zijn met eencellige huidparasieten.

Goede bewaaromstandigheden zijn de beste preventie tegen visziekten. Ondanks alle inspanningen zijn ziekten niet altijd volledig te vermijden. Ongeacht of de ziekteverwekkers zijn binnengebracht door nieuwe uitzet/aanplant of dat andere factoren verantwoordelijk zijn voor het uitbreken van de ziekte, in ieder geval is snel en effectief optreden vereist. De sera producten van de serie "Healing Diseases" begeleiden de therapie vanaf de ondersteunende voorbereiding via de eigenlijke behandeling met gespecialiseerde, effectieve sera medicijnen tot de zuivering en biologische reactivering van het water na een succesvolle behandeling.
Vissen reageren over het algemeen gevoelig op stress, hetzij door transport, andere of nieuwe gezelschapsvissen, maar ook op ongunstige omgevingscondities in het aquarium. Als gevolg hiervan wordt het immuunsysteem van de vissen vaak zo aangetast dat hun afweer niet meer volledig intact is. Algemene tekenen van een besmetting met parasieten zijn verlies van eetlust en vermagering, evenals verminderde beweging, ingeklemde vinnen, verdonkering en schuren van meubels en de ondergrond. Kleine witte stippen op het lichaam en de vinnen zijn typische tekenen van de veroorzaker van de witte vlekziekte ( Ichthyophtirius multifilis ) - in de volksmond " Ichthyo " genoemd. Witachtige en grijze slijmlagen duiden op een aantasting van de vis met de boonvormige huidtroebelheid ( Ichthyobodo Costia ). Een aantal andere parasieten (bijv. de hartvormige huidtroebelheid, Chilodonella, Tetrahymena, Apiosoma, Episcylis en Trichodina ) treffen in het bijzonder verzwakte vissen. Witte, katoenachtige bedekkingen, vooral op gewonde delen van vissen of op visseneieren, zijn typisch voor schimmels ( Sprolegnia of Achlya ).

Kraakbeenvissen zoals roggen en haaien verdragen sera Protazol niet. Sommige modderkruipers kunnen gevoelig zijn.

Gebruik:
Goed schudden voor gebruik! Aan 20 liter aquariumwater wordt 1 ml Protazol toegevoegd en erdoor geroerd. Een lichte verhoging van de temperatuur tijdens en een week na de behandeling wordt aanbevolen, mits de vissen dit kunnen verdragen. Tijdens de behandeling moet het water goed belucht zijn. De behandeling duurt 24 uur, waarna een waterverversing van minimaal 80% moet worden uitgevoerd. Ichthyo-parasieten die al zijn gedood, kunnen enkele dagen zichtbaar blijven als diffuse witachtige vlekken. In hardnekkige gevallen kan het 4-5 dagen na de eerste behandeling opnieuw worden behandeld. Geneesmiddelen mogen over het algemeen niet worden overdosis, omdat reeds verzwakte vissen gevoeliger kunnen reageren.

Opmerking:
UV-C-apparaten en CO2-systemen moeten tijdens de behandeling worden uitgeschakeld. Actieve kool en andere absorberende filtermedia moeten worden verwijderd. De niet-toxische oplosmiddelen in het medicijn worden biologisch afgebroken door nuttige bacteriën. Dit gebeurt bij zuurstofverbruik. Onder bepaalde omstandigheden kan troebelheid en zuurstofgebrek optreden. Om de oplosmiddelen te verwijderen, moet daarom aan het einde van de behandeling een waterverversing worden uitgevoerd. Tijdens het aanbrengen niet of zeer spaarzaam voeren.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

Met sera Protazol behandelt u uw vissen snel en effectief tegen witvlekziekte en andere eencellige huidparasieten!

Merken (Fabrikanten): Sera

recensies in Nederlands voor Sera Med Protazole

Vergelijkbare producten

    Anderen kochten ook: