Sera Kopertest (Cu)

Watertest

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De Sera Cu-test is een watertest voor het controleren van het kopergehalte in het zoet- en zoutwateraquarium en in de tuinvijver.

Waterwaarden bepalen
pH-waarde, carbonaathardheid (KH), ammonium en nitriet behoren tot de belangrijkste waterparameters. Extreme afwijkingen van de streefwaarden kunnen plotseling een acuut levensgevaar worden. Wanneer het uiterlijk of het gedrag van de vissen opvallend is, of andere bijzonderheden (bijv. plotseling afsterven van waterplanten) in het aquarium waarneembaar zijn, moeten eerst de basiswaterwaarden worden gecontroleerd. Voor routinecontrole kunnen de gebruiksvriendelijke teststrips worden gebruikt. Voor nauwkeurigere resultaten adviseren wij de test van de sera aqua-testbox in een stevige kunststof koffer. Totale hardheid, nitraat, nitriet, fosfaat, ijzer, koper, chloor, silicaat en zuurstof moeten bij de ervaren aquariaan bekend zijn als gemiddelden in hun aquarium. Het af en toe controleren van deze waarden is meestal voldoende. Bij vermoeden (bijv. vergiftiging, algenproblemen, kortademigheid) moeten deze parameters nader worden onderzocht.

Koper (Cu) is bijzonder giftig voor ongewervelde dieren zoals garnalen en krabben, maar vissen zijn ook erg gevoelig voor verhoogde kopergehaltes. Oorzaak van koperverrijking kan van veelzijdige oorsprong zijn, bijvoorbeeld koperen leidingen, maar ook medicijnen of algenvernietigende behandelingen.

Of vissen of ongewervelden veilig zijn, kan met de sera Cu-test snel worden vastgesteld.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

Met de sera Cu-test kunt u door middel van een valtest uw kopergehalte exact en zeer nauwkeurig controleren!

Merken (Fabrikanten): Sera

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Sera Kopertest (Cu)

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
2 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

2 Beoordelingen

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder