Sera CO2 Duurtest

Watertester

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De Sera CO²-duurtest wordt gebruikt voor een permanente CO²-controle in zoetwateraquaria.

Met de Sera CO²-duurtest hou je altijd de CO²-waarde in het oog. CO² is een van de belangrijkste voedingsstoffen voor waterplanten. Een tekort kan dus grote gevolgen hebben. Voor de permanente controle van het CO²-gehalte in het water is de Sera CO²-langetermijntest ontwikkeld. Het reagensreservoir kan eenvoudig in het aquarium worden verborgen, de juiste CO²-waarde wordt eenvoudig afgelezen. De indicatorvloeistof is voldoende voor 90 vullingen.

Eenvoudige toepassing:
Indicatorvloeistof schudden voor gebruik!
1. Piramidevormige dop eraf trekken en tot net onder de rand met aquariumwater (ca. 1,5 ml) vullen.
2. Voeg 3 - 4 druppels CO2-indicatorvloeistof toe en plaats het onderste deel er weer op.
3. Draai het testapparaat om en bevestig het verticaal in het aquarium met de zuignap. Ga in deze volgorde te werk, anders kunnen onjuiste metingen en mogelijke schade optreden. Belangrijk: Zorg ervoor dat de onderste holte slechts gedeeltelijk met water is gevuld.
4. Plak de kleurenvergelijkingskaart aan de buitenkant van de aquariumruit in de buurt van het testapparaat, zodat een directe kleurvergelijking mogelijk is.
5. Na verloop van tijd vervagen de kleuren in de sera CO2-langetermijntest. In dit geval moet het testapparaat worden bijgevuld met aquariumwater en indicatorvloeistof, zoals beschreven onder punt 1 - 3. Reinig vervolgens het testapparaat.
6. Als de dop van het testapparaat niet of slechts met moeite kan worden verwijderd, is het siliconenvet op de O-ring opgedroogd. Til vervolgens de dop voorzichtig op met een kleine schroevendraaier en wrijf de O-ring in met siliconenvet.

Kleur, beoordeling, impact en tegenmaatregelen:
Blauw: te weinig CO2 - verzorg de planten - verhoog de CO2-voorraad (let op de gebruiksaanwijzing van het bemestingssysteem)
donkergroen: correct CO2-gehalte
Lichtgroen: te veel CO2 - vissen staan zwaar ademend op het wateroppervlak of schieten schokkerig door het water - CO2-toevoer verminderen, goed ventileren en CO2 afvoeren
Let op: De sera CO2-langetermijntest reageert met een vertraging van 30 – 60 minuten op veranderingen van het CO2-gehalte in het aquariumwater. Als het waterpeil in de tester abnormaal snel verandert, sluit de dop niet of is de O-ring broos geworden en moet deze worden vervangen. Gelieve te controleren en te corrigeren. Sluit de reagensfles direct na gebruik weer goed af. Bewaren bij kamertemperatuur en beschermd tegen licht

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

Met de Sera CO²-duurtest hou je altijd de optimale CO²-waarde in het oog!

Merken (Fabrikanten): Sera

recensies in Nederlands voor Sera CO2 Duurtest

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder