Sera Ammonium / Ammoniak test (NH4 / NH3)

Watertester

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De Sera ammoniak-/ammoniaktest is een watertest voor het controleren van de NH4/NH3-waarden in het zoet- en zoutwateraquarium en in de tuinvijver.

Waterwaarden bepalen
pH-waarde, carbonaathardheid (KH), ammonium en nitriet behoren tot de belangrijkste waterparameters. Extreme afwijkingen van de streefwaarden kunnen plotseling een acuut levensgevaar worden. Wanneer het uiterlijk of het gedrag van de vissen opvallend is, of andere bijzonderheden (bijv. plotseling afsterven van waterplanten) in het aquarium waarneembaar zijn, moeten eerst de basiswaterwaarden worden gecontroleerd. Voor routinecontrole kunnen de gebruiksvriendelijke teststrips worden gebruikt. Voor nauwkeurigere resultaten adviseren wij de test van de sera aqua-testbox in een stevige kunststof koffer. Totale hardheid, nitraat, nitriet, fosfaat, ijzer, koper, chloor, silicaat en zuurstof moeten de ervaren aquariaan als gemiddelden in zijn aquarium kennen. Het af en toe controleren van deze waarden is meestal voldoende. Bij vermoeden (bijv. vergiftiging, algenproblemen, kortademigheid) moeten deze parameters nader worden onderzocht.

Hoge niveaus van ammonium duiden op een verstoord bacterieel milieu of een onderontwikkelde activiteit in het filter. Zeer gevaarlijk is ammoniak (NH3), dat bij pH-waarden boven de 7 wordt geproduceerd uit ammonium (NH4). Zelfs ammoniakwaarden van 0,02 mg/l leiden tot langdurige kieuwschade. Daarom moet de pH altijd naast de NH4-waarde worden gemeten.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

Met de sera NH4/NH3-test kunt u met een valtest uw ammoniak-/ammoniumwaarden zeer nauwkeurig controleren!

Merken (Fabrikanten): Sera

recensies in Nederlands voor Sera Ammonium / Ammoniak test (NH4 / NH3)

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder