Olibetta Nature Soil bruin fijn 2-3 mm

Substraat voor aquaria

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De fijne bruine NatureSoil van Oliver Knott is een natuurproduct gemaakt van natuurlijke aarde. Ze worden gevormd tot grondkorrels en kort gebakken bij lage temperaturen voor een stabielere korrelstructuur. Oliver Knott liet dit voorbemeste actieve substraat speciaal voor beplante aquaria ontwikkelen. De grond is voorbemest en voorziet uw waterplanten zo van alle belangrijke voedingsstoffen die ze nodig hebben voor stralende bladkleuren, een gezonde groei en een weelderige uitstraling. Met Oliver Knotts NatureSoil zijn bodem- en wortelmeststoffen niet nodig bij het opzetten van het aquarium, je kunt het zonder ingewikkelde substraatstructuur en gewoon aan de slag.

De fijnbruine NatureSoil is geschikt voor zowel beginners als gevorderden in de wereld van aquascaping en plantenaquaristiek. De actieve bodem verlaagt de waterhardheid en de pH-waarde. Dit maakt het water in het aquarium bijzonder aangenaam voor aquariumplanten die de voorkeur geven aan zacht en licht zuur water - d.w.z. voor de overgrote meerderheid van waterplanten die veel voorkomen in aquascaping en in de plantenaquaristiek in het algemeen! NatureSoil is ook uitermate geschikt voor zachtwaterdieren in plantenaquaria, vooral voor siervissen en garnalen die een licht zure pH onder de 7 en een lage carbonaathardheid nodig hebben.

De stabiele korrels van de fijne bruine NatureSoil blijven ook na een lange periode in het aquarium stabiel. NatureSoil zorgt voor helder water in het aquarium en aquascape en neemt vreemde stoffen op en maakt ze onschadelijk. De kleinere korrelgrootte is perfect als toplaag over grovere grond of als enige ondergrond in een nano aquarium.

De korrelvorm zorgt ervoor dat de plantenwortels voldoende zuurstof en voedingsstoffen krijgen, de grond verdicht niet. Het effect is vooral goed als je NatureSoil gebruikt met een grondfilter of grondschijnwerper. De losse structuur bevordert ook de bacteriële activiteit van de belangrijke filterbacteriën, die verontreinigende stoffen in het aquarium afbreken en zorgen voor een goed functionerend biologisch systeem en stabiliteit in de waterwaarden.

Je kunt trouwens ook Oliver Knott's NatureSoil als filtermedium gebruiken. Ook in het filter ontvouwt de actieve bodem zijn positieve eigenschappen.

Hoeveel NatureSoil heb je ongeveer nodig voor je aquarium?

 • 60 cm: 10 liter
 • 80 cm: 15 liter
 • 100cm: 25 liter
 • 120 cm: 30 liter

Let op: Actieve grond nooit uitspoelen voordat u deze in het aquarium gebruikt. Een waterverversing met hard kraanwater kan leiden tot schommelingen in de waterhardheid en pH-waarde. Vooral garnalen kunnen hier gevoelig op reageren. Als je garnalen wilt houden in je beplante aquarium met NatureSoil, gebruik dan osmosewater en een onthardingszout voor zacht aquariumwater dat is afgestemd op de behoefte van je garnalen als de leidingwaterwaarden niet geschikt zijn, zoals SaltyShrimp Bijengarnalen Mineraal GH+. Planten en vissen daarentegen worden normaal gesproken niet geschaad door deze schommelingen.

In een aquarium waar actieve grond wordt gebruikt, moet u niet blijven graven of graven naar vissen zoals Corydoras, sommige L-meervallen of baars. Hier kan het water permanent troebel worden door bodemdeeltjes als gevolg van hun ingraven.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met veel passie heb ik mijn NatureSoil laten ontwikkelen. Het is heel eenvoudig in gebruik - geen ingewikkelde structuur met duizenden poeders en x verschillende substraten, maar plug and plan: je doet gewoon de aarde in het aquarium, verdeelt het mooi, bevochtigt het en dan kun je beginnen met ontwerpen.

Merken (Fabrikanten): Olibetta

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Olibetta Nature Soil bruin fijn 2-3 mm

3 recensies in andere talen

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
3 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

3 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 3 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder