JBL ProHaru rapid

Snel zelfklevende gel

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De JBL ProHaru rapid is een snel afneembare zelfklevende gel in een hersluitbare tube en kan worden gebruikt voor aquaria, terraria en vijvers.

Liefhebbers van aquariums, terrariums en vijvers hebben lijm nodig voor een breed scala aan toepassingen, die voornamelijk niet giftig is voor dieren en planten. Hiervoor zijn JBL ProHaru universal en rapid ontwikkeld. Als je decoratiematerialen aan elkaar wilt lijmen, moet je ervoor zorgen dat de bestaande biofilm op de materialen is verwijderd en dat biofilms (gladde ondergrond door bacteriën) permanente hechting voorkomen. Droge, voorheen ongebruikte materialen vertonen geen problematische biofilms. De te verlijmen oppervlakken moeten schoon, stof- en vetvrij en bij gebruik onder water vrij zijn van aanslag zoals biofilm, algen etc. Voor verlijming van grote oppervlakken de lijm in meerdere parallelle strepen aanbrengen. Bij gebruik onder water kan de bereikte hechting minder zijn dan op droge ondergronden.

Het aanbrengen moet altijd buiten het water gebeuren. Dit gebeurt idealiter in het "droge" onderwaterlandschap of nadat het waterpeil is gedaald of na het verwijderen van een wortel of een steen uit het aquarium. Dep de plant of het koraalfragment en de daarvoor bestemde plek droog met keukenpapier. Breng 1-3 druppels JBL ProHaru rapid op het stuk plant of het koraalfragment aan en druk het gedurende ca. 10 seconden stevig op de gewenste plek. Plaats de verwijderde stenen of wortels direct terug in het aquarium met de aangehechte planten of koralen.

Mos en planten fixeren
Bij het maken van zogenaamde scapes is het erg populair om mossen en planten op wortels of stenen te fixeren om de geplande adembenemende landschapsimpressies te bereiken.Dergelijke scapes worden meestal eerst droog opgebouwd. JBL ProHaru rapid is hiervoor ideaal. Breng een of meerdere stroken JBL ProHaru rapid op de beoogde plaats (wortel, steen) aan en druk de mossen of planten in het lijmbed. Houd de plant vervolgens vochtig totdat het aquarium vol is.

Opmerking
Afdichten van lekken in het aquarium: Houd er rekening mee dat een lekkend aquarium een veiligheidsrisico blijft, zelfs nadat het lek is gedicht, omdat de hele verbinding mogelijk niet langer veilig is. Daarom moet het dichten van het lek met JBL ProHaru universal alleen worden gezien als een noodmaatregel om tijdelijk grote waterschade te voorkomen!

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
De ProHaru Rapid Glue is perfect voor hardscape design en voor het plaatsen van koraalfragmenten!

Merken (Fabrikanten): JBL

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor JBL ProHaru rapid

3 recensies in andere talen

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
5 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

5 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 3 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder