Exo Terra Thermostaat

Temperatuurregeling in terraria

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Als koudbloedige dieren zijn reptielen erg afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Ze bevredigen hun sterke behoefte aan warmte direct in de zon of op rotsen en takken die eerder door de zon zijn opgewarmd. Zodra hun optimale lichaamstemperatuur is bereikt, zoeken ze de schaduw op om af te koelen. Zo regelen reptielen hun temperatuur in de natuur. In terraria kan dit proces niet automatisch plaatsvinden, daarom moet hun lichaamstemperatuur worden geregeld met behulp van externe bronnen.

De Exo Terra Thermostaat maakt het eenvoudig om verwarmingssystemen te creëren. Met behulp van een elektronische triacschakelaar wordt de ingestelde temperatuur gehandhaafd en worden temperatuurschommelingen voorkomen. Er is dus geen gevaar van oververhitting in de zomer of onderkoeling in de winter. Het verwarmingsapparaat is uitgerust met een LED warmte-indicator. Als deze rood oplicht, is het apparaat aan het verwarmen. Als het rode lampje uitgaat, is de ingestelde temperatuur bereikt. Het apparaat heeft ook een inbouwschakelaar die ongewenste en onbedoelde temperatuurveranderingen voorkomt. De afstandssensor is waterdicht en kan zonder problemen in vochtige terraria worden gebruikt. De thermostaat is uitgerust met een 1,90 m lange kabel.

De Exo Terra Thermostaat kan gemakkelijk verbonden worden met de Exo Terra Substraatverwarming, de wartmekabel en de keramische stralingsverwarming om de optimale warmteniveaus in het terrarium te creëren.

Gebruiksaanwijzing:

Stel de temperatuur in volgens de behoeften van je terrariumdieren.

Aan de achterkant van de thermostaat zit een temperatuurschakelaar om de gewenste temperatuur in te stellen. Draai aan de schakelaar met een platte schroevendraaier of ander gereedschap. Als het rode warmte-indicatielampje gaat branden, levert de thermostaat stroom aan het aangesloten verwarmingselement. Het rode lampje blijft branden totdat de gewenste temperatuur is bereikt. Als het rode lampje uitgaat, is de ingestelde temperatuur bereikt.

Let op:

De thermostaat mag niet worden aangesloten op apparaten met een vermogen van meer dan 100 watt, want dan bestaat het risico van overbelasting. In dat geval is er sprake van oneigenlijk gebruik, wat is uitgesloten van de garantie!

Merken (Fabrikanten): Exo Terra

recensies in Nederlands voor Exo Terra Thermostaat

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder