Dennerle E15 FerActiv

Plantenvoedsel

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De E15 Feractiv is een ijzermest in tabletvorm die geschikt is voor waterplanten in zoetwateraquaria en verkrijgbaar is in verschillende maten.

Met E15 FerActiv voorzie je alle aquariumplanten van direct werkzaam, voedingsijzer en zorg je zo voor frisse, prachtige groene planten. Gebrekverschijnselen zoals gele en glazige bladeren, die wijzen op ijzerchlorose, kunnen weer groen gemaakt worden.
IJzer is van cruciaal belang voor alle aquariumplanten. Het is nodig voor de vorming van het vitale bladgroen. Zonder bladgroen kan de plant geen fotosynthese uitvoeren. IJzergebrek komt onmiddellijk tot uiting in bleke en gelige bladeren. Planten kunnen alleen ijzer opnemen met een valentie van 2. Helaas is dit niet stabiel in het aquarium, oxideert het snel en wordt daardoor omgezet in ineffectief “bruin” driewaardig ijzer. Omdat kraanwater praktisch geen ijzer bevat, dient u uw aquariumplanten regelmatig te voorzien van E15 FerActiv.

Zoals alle Dennerle-meststoffen is ook de E15 FerActiv zeer goed gestabiliseerd, wat een blijvend stabiele werking betekent. Andere meststoffen slaan na korte tijd de actieve ingrediënten neer, die te herkennen zijn aan een bruinzwarte verkleuring en verliezen hun werkzaamheid. Algen worden actief verdreven door regelmatige bemesting en hebben geen kans. Al na een paar weken ziet u zichtbaar succes als uw planten krachtig zijn gegroeid en intense kleuren hebben ontwikkeld. E15 FerActiv kan ook worden gebruikt in combinatie met kooldioxidebemesting en is absoluut compatibel met alle aquariumbewoners zoals vissen, slakken, garnalen en krabben, mits gedoseerd en correct gebruikt.

Toepassing :
Druk elke 4 weken 1 tablet E15 FerActiv in 100 liter aquariumwater.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met E15 FerActiv creëer je een basis ijzervoorraad in je aquarium en voorkom je permanent en duurzaam bleek en glazig blad met slechts één hand!

Merken (Fabrikanten): Dennerle

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Dennerle E15 FerActiv

1 recensie in een andere taal

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
4 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

4 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder