Dennerle Carbo Booster Max

Plantenmest

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De Carbo Booster Max is een vloeibare actieve kool meststof voor het bemesten van aquariumplanten in zoetwateraquaria en is verkrijgbaar in diverse containers.

Met de Carbo Booster Max kunt u uw aquariumplanten effectief voorzien van vloeibare en direct beschikbare actieve kool op basis van natuurlijke grondstoffen. Dit onderdrukt actief algen en maakt geen schijn van kans. Al na een paar weken ziet u zichtbaar succes wanneer uw planten krachtig zijn gegroeid en intense kleuren hebben ontwikkeld. Carbo Booster Max kan ook worden gebruikt in combinatie met kooldioxidebemesting en is absoluut biologisch compatibel voor alle aquariumbewoners zoals vissen, slakken, garnalen en krabben, mits correct gedoseerd en gebruikt.

Koolstof (kooldioxide) is de belangrijkste voedingsstof voor aquariumplanten. Ongeveer 40% van de droge plantenmassa bestaat hieruit, maar is in het aquarium meestal schaars. Het gevolg hiervan is een verhoogde algenvorming. Carbo Booster Max voorziet alle aquariumplanten snel en effectief van direct beschikbare koolstof. Alle planten, van mossen tot echinodorus en cryptocorynes tot snelgroeiende stengelplanten, worden voller en sterker. Ook worden de bladeren beduidend groter en kleurrijker. Het succes is al na een paar weken zichtbaar - let in deze tijd op de scheuttips en jonge bladeren! De weelderige en gezonde groei van de aquariumplanten onderdrukt de groei van algen enorm. Het hele aquarium oogt gezonder, groener en mooier.

Carbo Booster Max bevat actieve ingrediënten die in deze of een vergelijkbare vorm ook in de plantenstofwisseling voorkomen. Deze actieve ingrediënten worden door de plant opgenomen en in de cellen gebruikt als bouwstof voor het leggen van hogere verbindingen of als energiebron. Hierdoor kan de plant sneller en sterker groeien. Er is nog een ander positief aspect: alle biologische actieve ingrediënten op basis van koolstof zijn bacterieel afbreekbaar, omdat de talrijke filterbacteriën in het aquarium zich ermee voeden. Uiteindelijk blijven alleen koolstofdioxide (Co2) en water over.

Gebruik:
Doseer dagelijks 2-4 ml Carbo Booster Max per 100 liter aquariumwater bij normale beplanting. 250 ml is voldoende voor 12.500 liter aquariumwater.

Goed om te weten:
Als het om het ingrediënt glutaaraldehyde gaat, geldt ook ‘de dosis maakt het gif’. Glutaaraldehyde in geconcentreerde vorm is een toxine. Bij een dosering van 3 ml per 100 liter aquariumwater wordt de werkzame stof met een factor 33.000 verdund. Deze gebruiksconcentratie is voldoende om de plantengroei duidelijk te bevorderen, maar is zo laag dat de aquariumbewoners niet negatief kunnen worden beïnvloed. In de toegepaste toepassingsconcentratie is het ook goed afbreekbaar. Wat de planten niet opnemen, wordt afgebroken door de filterbacteriën - er blijft alleen CO2 over, dat op zijn beurt door de planten wordt gebruikt. Zelfs bij langdurig gebruik is er geen ophoping van glutaaraldehyde in het aquarium. In de dosering is een veiligheidsbuffer ingebouwd. Zelfs een accidentele dubbele dosis leidt niet tot negatieve effecten. In principe moet echter de aanbevolen en in de praktijk bewezen dosering worden gevolgd.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met Carbo Booster Max geef je je aquariumplanten een extra boost en laat je ze weelderig en in felle kleuren groeien!

Merken (Fabrikanten): Dennerle

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Dennerle Carbo Booster Max

1 recensie in een andere taal

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder