Aquael Advanced Soil Original

Professioneel substraat

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Vergelijkbare producten:

Aquael Advanced Soil Plant
Tropica Aquarium Soil
Dennerle Kristalkwartsgrind - Diamantzwart
Beschrijving

Dit AQUAEL-product is een professioneel substraat voor zoetwateraquaria, vooral voor natuurlijk ontworpen lay-outs. De grond lijkt qua uiterlijk op zwart grind met een gemiddelde korreldiameter van 1 tot 4 mm. Natuurlijke, zorgvuldig geselecteerde componenten brengen relevante waterwaarden op een optimaal niveau voor de meeste zoetwater siervissen en planten. De bodem ondersteunt ook een intact ecosysteem.

Correctie van de waterwaarden - hoe werkt het? De Advanced Soil Original bevat grote hoeveelheden natuurlijke voedingsstoffen die vrijkomen in het water* en zo een gunstig effect hebben op relevante parameters van het aquariumwater voor in het water levende organismen: pH- en KH-waarden worden verlaagd of gestabiliseerd. Planten laten een gestimuleerde groei zien en lijken vitaler. Dankzij de bodem kunnen er zelfs vissen worden toegevoegd op de dag dat het aquarium in gebruik wordt genomen. Bovendien intensiveert de bodem door de poreuze structuur de biologische filtering in het aquarium - ideaal voor de vestiging van nuttige nitrificatiebacteriën. Het granulaat neemt ook stikstofverbindingen op en ondersteunt zo de instandhouding van een gezond ecosysteem. De waterkwaliteit neemt toe, het water is zichtbaar kristalhelder.

Ziet er goed uit, alles is goed - het donkere substraat zorgt ook voor visuele voordelen: de donkere kleur laat kleurrijke siervissen, weelderig groene en roodachtige planten beter uitkomen; kleurrijk decor oogt dubbel kleurrijk.

*De bodem geeft de voedingsstoffen continu vrij, dus het is langdurig effectief en maakt een duurzaam gebruik mogelijk zonder constante verandering.

Merken (Fabrikanten): Aquael

recensies in Nederlands voor Aquael Advanced Soil Original