Anubias Hygrophila corymbosa

Groot kersenblad

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De minder veeleisende stengelplant Hygrophila corymbosa, het kersenblad, ook wel de reuzenwatervriend genoemd, komt uit Zuidoost-Azië. De plant, die 30 tot ca. 50 cm hoog wordt, is perfect voor de achtergrond van het aquarium en verdraagt zacht tot hard water.

Het kersenblad Hygrophila corymbosa, dat al heel lang bekend en populair is in de aquaristiek, komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Deze snelgroeiende stengelplant is perfect voor de bestrijding van algen, omdat de snelle groei de vervelende algen de basisvoedselbron ontneemt.

De robuuste, mooie aquariumplant past perfect in de achtergrond van het aquarium. Het kersenblad reageert goed op regelmatig snoeien en ontwikkelt dan een prachtig bossige, vertakte groeiwijze.

De vorm van het grote, brede blad doet denken aan kersenblad. Ze zijn puur groen, terwijl de stengels van de gigantische watervriend Hygrophila corymbosa een beetje roodachtig kunnen worden. Het kersenblad staat super mooi in combinatie met waterplanten met filigrain blad, het contrast is echt goed.

Het kersenblad heeft niet per se een extra toevoer van CO2 nodig, maar ook CO2 is niet schadelijk. Een goede toevoer van voedingsstoffen is bevorderlijk voor de groei van de zware feeder, en gemiddeld tot sterk licht bevordert een goede kleuring en compacte groei bij Hygrophila corymbosa.

Om deze stengelplant te vermeerderen, steekt u eenvoudig afgesneden scheuten een beetje uit elkaar in de bodem van uw aquarium als uitlopers.

U kunt hier in onze online shop ook de XL-versie van het kersenblad voor uw aquarium kopen. Dit is vooral spannend als je wilt dat de bak er meteen goed uitziet en je niet lang wilt wachten tot de planten groeien.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Vooral in nieuw opgerichte aquaria is het gebruik van niet veeleisende, snelgroeiende planten in de inloopfase super belangrijk en sterk aanbevolen, zodat domme algen niet eens verschijnen. Het kersenblad is zeker een van de stengelplanten die hiervoor geschikt is.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Hygrophila corymbosa

1 recensie in een andere taal

4,5 van 5 sterren
5 Sterren
1 (50%)
4 Sterren
1 (50%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

2 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder