Anubias Anubias barteri var. barteri

Caladiumbladige speerblad

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De zeer gemakkelijk te verzorgen Anubias barteri var. 'barteri', het breedbladige speerblad, komt uit Afrika. De epifytische plant, die 20 tot ca. 40 cm hoog wordt, is perfect voor bevestiging aan wortels of stenen in de middengrond en verdraagt zacht tot hard water.

De oorspronkelijke vorm van vele varianten is het breedbladige speerblad Anubias barteri var. 'barteri' uit de junglestromen van Afrika. De stevige, donkergroene bladeren van deze langzaam groeiende, robuuste en vrij weinig veeleisende aquariumplant worden ook niet gemakkelijk geknabbeld door plantenetende vissen. Deze Anubias heeft niet veel licht nodig.

Anubias barteri var. 'barteri' groeit als epifyt. Hun wortelstok (de dikke groene onderstam) kruipt echter niet altijd over de grond, maar kan soms omhoog gaan. De onderstam wordt in Anubias niet geplant omdat deze in de grond kan rotten. Dit betekent dat u het breedbladige speerblad het beste kunt vastbinden of lijmen op een aquariumwortel of siersteen. Als je alleen de zijdelings groeiende lichte wortels bedekt met grind of aarde, kun je de Anubias ook op de grond kweken, alleen de onderstam moet zeker uit het grind of de grond kijken.

De aquariumplant, die 20 tot 40 cm hoog wordt, staat in hoge aquaria zeer goed in het midden. De onderhoudsarme Anubias barteri var. 'barteri' is niet kieskeurig over waterwaarden en groeit nog redelijk goed bij weinig licht. Vanwege zijn vreselijke smaak wordt de Anubias als baarsbestendig beschouwd.

Het vermeerderen van het breedbladige speerblad is net zo eenvoudig als het verzorgen: een stuk met 2 blaadjes eraan afknippen en opbinden. Afgerond.

Je kunt deze plant ook als XL-exemplaar kopen. Deze hoge moederplant is een bijzonder indrukwekkend exemplaar van Anubias barteri var. 'barteri'.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met de quick-release gel ProHaru Rapid van JBL bevestig je snel en eenvoudig je breedbladige Anubias aan je aquariumwortels.

Oorsprong: Afrika
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Plaatsing: Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias barteri var. barteri

4 recensies in andere talen

4,6 van 5 sterren
5 Sterren
9 (90%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
1 (10%)

10 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 4 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder