Olibetta Nature Soil zwart fijn 2-3 mm, 3L

substraat

€ 26,99 € 29,99 -10%

(€ 9,00 / L, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 3L

Bezorging uiterlijk op donderdag, 20. juni als je bestelt voor dinsdag 00:00 uur.

Nog 1 stuk op voorraad

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • 100% natuurlijk
 • actieve aquariumgrond
 • met plantenvoeding
 • makkelijk te gebruiken

Art. nr.: AQD-G 071, Inhoud: 3 L, EAN: 3602290006792

Beschrijving

Oliver Knott's fijnkorrelige zwarte NatureSoil is volledig gemaakt van natuurlijke bodems die machinaal worden gevormd tot korrels aarde en vervolgens worden gebakken bij relatief lage temperaturen voor een stevigere structuur. Dit actieve substraat is in opdracht van Oliver Knott ontwikkeld voor beplante aquaria. De voorbemeste grond voorziet uw waterplanten via de wortels van alle belangrijke voedingsstoffen, die zorgen voor intens heldere bladkleuren, een sterke en gezonde groei en een vitale uitstraling. Behalve NatureSoil van Oliver Knott heb je bij het opzetten van het aquarium niets anders nodig - geen poeders en kralen en geen ingewikkelde substraatstructuur - gewoon toevoegen aan het aquarium en aan de slag.

De fijnkorrelige zwarte NatureSoil is zowel geschikt voor gevorderde aquascapers en plantenaquarianen als voor beginners in de wereld van aquascaping en plantenaquaristiek. Deze plantenaarde onderdrukt de waterhardheid en verlaagt actief de pH-waarde. Veel van de aquariumplanten die gewoonlijk in de hobby worden gebruikt, geven de voorkeur aan zacht en licht zuur water - Oliver Knott's NatureSoil is perfect voor hen! NatureSoil is ook ideaal als aquariumsubstraat voor siervissen en garnalen die zacht water nodig hebben omdat het de pH-waarde verlaagt tot een licht zure waarde onder de 7 en de carbonaathardheid verlaagt.

De korrels van de fijnkorrelige zwarte NatureSoil, die op lage temperatuur worden gebakken, zijn stabiel in het water en vallen ook na lange tijd in het aquarium niet uit elkaar. NatureSoil maakt het water in het aquarium helder en kan vreemde stoffen binden en onschadelijk maken. De fijnere bodemgranulatie is zeer geschikt als toplaag over een laag grovere grond in het aquarium, waarin voorgrondwortels goed kunnen groeien, of als substraat in een nanotank.

Door de vorm van de bodemkorrels krijgen de plantenwortels altijd voldoende zuurstof en voedingsstoffen en wordt de bodem niet verdicht. Het effect van de bodem neemt nog verder toe als je de NatureSoil combineert met een bodemfilter of bodemschijnwerper. De goede doorstroming ondersteunt de bacteriële activiteit in de bodem en helpt de belangrijke filterbacteriën om de verontreinigende stoffen in het aquariumwater af te breken. Zo zorgt NatureSoil voor een soepele biologische stabiliteit van de waterwaarden.

Oliver Knott's NatureSoil kan ook gebruikt worden als filtermedium in het filter. Ook daar ontvouwt de actieve bodem zijn nuttige eigenschappen en maakt het water zachter.

Hoeveel NatureSoil heeft u ongeveer nodig voor uw aquarium?

 • 60 cm: 10 liter
 • 80 cm: 15 liter
 • 100cm: 25 liter
 • 120 cm: 30 liter

Let op: Active Soil hoeft voor gebruik in het aquarium niet uitgespoeld te worden. Hard kraanwater kan leiden tot fluctuerende waterhardheid en veranderingen in de pH-waarde wanneer u het water ververst. Garnalen kunnen behoorlijk gevoelig zijn voor deze verschijnselen. Gebruik daarom in een beplant aquarium met NatureSoil met garnalen osmosewater en een onthardingszout voor zacht aquariumwater zoals SaltyShrimp Bee Shrimp Mineral GH+ als het leidingwater hard is. Dergelijke kortetermijnschommelingen zijn meestal niet schadelijk voor aquariumplanten en siervissen.

Ingravende of gravende vissen zoals Corydoras, sommige L-meervallen en ook baars kunnen de grond zo doen oproeren dat de opgeroerde deeltjes het water permanent vertroebelen. Deze vissen zijn dan ook niet echt geschikt voor een grondbak.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Ik heb mijn NatureSoil laten ontwikkelen uit passie voor plantenaquaristiek. Hier hebben we een bodemproduct dat heel gemakkelijk te gebruiken is, dus echt plug and plan: giet de aarde gewoon in uw aquarium, verdeel en vorm het, bevochtig het een beetje en begin met ontwerpen - zo eenvoudig!

Merken (Fabrikanten): Olibetta

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Olibetta Nature Soil zwart fijn 2-3 mm

1 recensie in een andere taal

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder