JBL ProHaru universal

Universele lijm

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De JBL ProHaru Universal 80 ml is een universele lijm in een hersluitbare tube en kan worden gebruikt voor aquaria, terraria en vijvers.

Liefhebbers van aquariums, terrariums en vijvers hebben lijm nodig voor een breed scala aan toepassingen, die vooral niet giftig is voor dieren en planten. Als je decoratieve materialen aan elkaar wilt lijmen, moet je ervoor zorgen dat de bestaande biofilm op de materialen vrijwel is verwijderd, omdat biofilms (gladde ondergrond door bacteriën) permanente verlijming voorkomen. Droge, voorheen ongebruikte materialen hebben geen problematische biofilms. De te verlijmen oppervlakken dienen bij gebruik onder water schoon, stof- en vetvrij, vrij van aanslag zoals biofilm, algen etc. te zijn. Voor verlijming van grote oppervlakken de lijm in meerdere parallelle stroken aanbrengen. Bij gebruik onder water kan de bereikte hechting minder zijn dan op droge ondergronden.

Koraalafzettingen herstellen
In rifaquaria zijn er meestal geen gebieden die vrij zijn van vegetatie (kalkalgen, enz.). Om deze reden worden koraalafzettingen voordelig op de volgende manier gefixeerd: Zoek een geschikte uitsparing in de rifstructuur waarin de voet van de te bevestigen tak past met een beetje "lucht". Vul de JBL ProHaru universal in de uitsparing en schuif de cantilever zo dat JBL ProHaru universal rondom uit de uitsparing komt. Strijk de gelekte lijm rond de uitloper glad of verwijder overtollige lijm.

Mos en planten fixeren
Bij het maken van zogenaamde aquascapes is het erg populair om mossen en planten op wortels of stenen te fixeren om de geplande adembenemende landschapsimpressies te bereiken. In de regel worden dergelijke scapes eerst droog opgesteld. JBL ProHaru universal is hiervoor ideaal. Het beoogde gebied (wortel, steen) wordt voorzien van een of meerdere stroken JBL ProHaru universal en drukt de mossen of planten in het lijmbed. Houd de plant vervolgens vochtig totdat het aquarium vol raakt.

Opmerking
Lekkage in het aquarium afdichten: Houd er rekening mee dat een lek geworden aquarium ook na het dichten van het lek een veiligheidsrisico vormt, omdat mogelijk niet de gehele verbinding meer veilig is. Daarom moet het lekdichten met JBL ProHaru universal alleen worden opgevat als een noodmaatregel om grote waterschade voor korte tijd te voorkomen!

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
De ProHaru universele lijm repareert en lost kleine problemen snel op!

Merken (Fabrikanten): JBL

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor JBL ProHaru universal

4,5 van 5 sterren
5 Sterren
1 (50%)
4 Sterren
1 (50%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

2 Beoordelingen

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder