JBL Aquadur Malawi/Tanganjika

Mineralen voor aquaria

€ 15,99

(€ 63,96 / kg, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 250 g

Tijdelijk niet leverbaar Helaas hebben we op dit moment geen informatie over wanneer dit product weer beschikbaar zal zijn. Klik op "Melden wanneer beschikbaar" hieronder en wij zullen je direct informeren wanneer het product weer beschikbaar is.

Kenmerken & Voordelen

  • Waterconditioner in zoutvorm voor aquaria van Malawi-Lake Tanganyika
  • Voor het instellen van ideale waterwaarden in zoetwateraquaria
  • Constante waterwaarden - voorkomt pH-dalingen
  • Bescherming tegen mineraaltekort door mineraalzoutmengsel

Art. nr.: JBL-2490300, Inhoud: 250 g, EAN: 4014162249036

Beschrijving

De JBL Aquadur Malawi/ Tanganjika is een onthardende zoutwaterconditioner voor het instellen van ideale waterwaarden in het Malawi en Tanganjika aquarium.

De mineralen van de carbonaathardheid stabiliseren de pH-waarde van het aquariumwater en voorkomen zo een daling van de zuurgraad en te grote schommelingen in de pH-waarde. Zoals veel tropische wateren hebben de wateren van het Malawimeer en het Tanganyikameer een bijzonder kenmerk: hun carbonaathardheid is hoger dan de totale hardheid. Dit komt door het feit dat sodabronnen de meren voorzien van veel carbonaten die gebonden zijn aan natrium en niet aan calcium of magnesium.Het is raadzaam om deze speciale waterwaarden te imiteren voor soortspecifieke houderij en fokken van dieren uit de meren . Met JBL Aquadur Malawi/ Tanganyika is dat heel eenvoudig.

JBL Aquadur Malawi/ Tanganyika verandert zowel leidingwater als osmosewater in het ideale water voor het op de soort afgestemde houden van Oost-Afrikaanse cichliden (Cichlidae) en de bijbehorende fauna (killivissen, meervallen, ongewervelde dieren). De pH-waarde wordt aangepast en gebufferd in het vereiste alkalische bereik door de carbonaathardheid te verhogen. Dit bevordert de gezondheid, de natuurlijke kleurschakering en de bereidheid om te paaien. De uitkomstsnelheid van gevoelige soorten wordt verhoogd.

Voordelen van de JBL waterconditioner
De toevoer van belangrijke minerale zouten leidt tot een snelle verhoging van een soortspecifieke carbonaathardheid en stabilisatie van de PH-waarde. Het welzijn wordt bevorderd en de paaibereidheid van de cichliden wordt gestimuleerd. De uitkomstsnelheid van jonge vissen neemt toe en bevordert ook hun groei en kleur. JBL Aquadur Malawi/Tanganyik bereidt optimale waterwaarden zoals in de natuur.

Toepassing
Met JBL Aquadur kan elk zacht water, afhankelijk van de behoefte van de te verzorgen vis, op elke gewenste hardheid worden ingesteld, door simpelweg het poeder erdoor te roeren. JBL Aquadur Malawi/Tanganyika is evenzeer geschikt voor water met omgekeerde osmose, leidingwater onthard door ionenuitwisseling en regenwater. JBL Aquadur is bijzonder geschikt voor het uitharden, wanneer behandeling via omgekeerde osmose of ionenuitwisseling vereist is vanwege het gehalte aan schadelijke stoffen in het uitgangswater. Bovendien heeft met JBL Aquadur behandeld water een ionenverdeling die voor de meeste tropische vissen voordeliger is dan gewoon kraanwater.

Dosering
Een maatlepel (ca. 20 g niveau) verhoogt 100 l water met ca. 3,2° dKH. Gedetailleerde instructies met een rekentabel zijn bij het product inbegrepen.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
JBL Aquadur Malawi/ Tanganyika stabiliseert de waterwaarden in cichlidenaquaria!

Merken (Fabrikanten): JBL
Veiligheids- en Gevaarinstructies

Signaalwoord: waarschuwing

Veiligheidsinstructies:

  • P102 - Buiten het bereik van kinderen houden.
  • P280 - Beschermende handschoenen/beschermende kleding/oogbescherming/gelaatsbescherming dragen.
  • P305+P351+P338 - BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten; contactlenzen verwijderen, indien mogelijk; blijven spoelen.

Gevaarinstructies:

  • H319 - Veroorzaakt ernstige oogirritatie.

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor JBL Aquadur Malawi/Tanganjika

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Vergelijkbare producten

    Anderen kochten ook: