Hobby Zeolith, 5-8 mm

filtermassa

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Hobby Zeoliet is een algenremmend filtersubstraat dat geschikt is voor gebruik in buitenfilters in zoet- en zoutwateraquaria.

Zeoliet is een stevige natuursteen met veel poriën, holten en kanalen. Zeoliet heeft een adsorberend effect en trekt elektrostatisch giftige stoffen en afbraakproducten uit het milieu aan en houdt deze vast. Zeoliet bevordert een snelle bacteriële kolonisatie, remt algengroei en dient als ionenwisselaar en katalysator. Zeoliet kan los of in een netzak in het buitenfilter of in de filtertank van zoet- en zeewateraquaria worden gebruikt. 1 kg zeoliet is gedurende ca. 3 maanden werkzaam in aquaria van 500 liter met middelgroot visbestand.

De hobby zeoliet met 5-8 mm is meer dan 80% pure Clinop zeoliet. Van de 30 verschillende soorten zeoliet heeft deze door zijn bijzondere kristalstructuur de sterkste werking. Zuiverheid en bereiding van de hobbyzeoliet beïnvloeden in het bijzonder de ionenuitwisselingsvolgorde. Hobby-zeoliet bindt dus schadelijk ammonium, ook als er ook nog nuttige stoffen zijn zoals kalium- en natriumionen, zoals bij zeewater het geval is. De poriegrootte van 4 angstrom (4 miljoenste van een millimeter) is ook zeer ideaal voor het binden van het ammoniumion door middel van elektrostatische aantrekking. Hobby-zeoliet bevat geen kiezelzuur en kan zonder aarzelen in zeewater worden gebruikt. Filtermaterialen kunnen niet met elkaar vergeleken worden zonder rekening te houden met de verschillende werkingsmechanismen. Zeoliet bevordert een snelle kweek van denitrificerende bacteriën die organische afvalproducten van planten of vissenuitwerpselen fixeren en afbreken. Er zijn zeker filtermaterialen die de bijzondere bacteriën een nog beter koloniseerbaar oppervlak geven. Zeoliet werkt echter voornamelijk als katalysator en ionenwisselaar. Het absorbeert milieutoxines en afbraakproducten, bindt fosfaat en vooral ammonium en remt algengroei.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met de zeoliet van Hobby ga je de groei van algen resoluut tegen en zorg je voor een gezond watermilieu!

Merken (Fabrikanten): Hobby

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Hobby Zeolith, 5-8 mm

1 recensie in een andere taal

4,0 van 5 sterren
5 Sterren
0 (0%)
4 Sterren
1 (100%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder