Hobby Protogen Infusoria

Speciaal voedsel

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Voor het moeiteloos voeren van pootvis met levende infusoria (zuigdiertjes) zoals ciliaten, paramecia, pantoffeldiertjes, oogdiertjes, ciliaten en trompetdiertjes.

Protogen is een concentraat van gedroogde infusoria van verschillende grootte gekweekt op voedingsbodem, die in combinatie met aquariumwater en de voedingsbodem in Protogen in zeer korte tijd tot leven komen en zich ontwikkelen. Infusoria uit Protogen hoeven niet gevoerd te worden, maar er moet elke 3-4 dagen een nieuwe partij worden gemaakt. De beste manier om de aanwezigheid van infusoria te herkennen is door de pootvissen te voeren wanneer ze zich verzamelen rond de druppelplaats

Optisch zijn de infusoria alleen te zien bij een vergroting van 25-50 keer als de bereiding correct is. Als er te veel Protogen is bereid, is de aanwezigheid te zien aan de vorming van een film op de derde dag. Als er chloor of medicijnresten in het prepareerwater zitten, kan er geen infusoria ontstaan.

Toepassing:

a) Directe toepassing: Voeg na het uitkomen van de jongen 6-12 korrels Protogen toe aan de bak, afhankelijk van het aantal jongen. Verdubbel de hoeveelheid op de tweede dag. Ga door met voeden naar behoefte totdat groter voedsel wordt geaccepteerd.

b) Voorkweek: Doe ongeveer 1 g Protogen met 1 l aquariumwater in kleine ondiepe glazen of plastic schaaltjes bij 18-25 °C en goed licht. De culturen zijn binnen 24 uur klaar voor gebruik en vermenigvuldigen zich zeer sterk als ze lang blijven staan. Voeg de infusievloeistof toe met een pipet dicht bij de pootvis. Belangrijk: Doe de voorkweek of de Protogen-korrels op de plek waar de pootvis zich bevindt. Gebruik geen metalen containers voor Protogen-culturen.

Merken (Fabrikanten): Hobby

recensies in Nederlands voor Hobby Protogen Infusoria

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder