Dupla Scaper's Juice Iron 24

Plantenmest

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Dupla Scaper's Juice Iron 24 is een ijzercomplex meststof voor zwaarbeplante aquaria en voor het bemesten van waterplanten in zoetwateraquaria.

Gezonde en prachtige planten in het aquarium zijn niet alleen voor het oog van de toeschouwer. Hun schitterende groei biedt de aquariumbewoners onder andere schuilplaatsen en dient tevens als waardevolle zuurstofleverancier. Om te groeien hebben planten een lichtbron nodig voor fotosynthese, een voedingsrijk substraat, een koolstofbron en een toevoer van micro- en macronutriënten. Het Dupla mestsysteem Scaper's Juice is speciaal ontwikkeld voor de behoefte van aquariumplanten en is gebaseerd op een combinatie van drie complementaire mestcomponenten. Er wordt rekening gehouden met de speciale eisen die bij aquascaping of in door planten gedomineerde aquaria ontstaan: hoge plantenvoorraad, veel licht, CO2-bemesting, weinig vissen en een bijzonder hoge behoefte aan voedingsstoffen.

Dupla Scaper's Juice Iron 24 is een ijzercomplex meststof die naast de basisbemesting ijzer bevat dat door planten kan worden gebruikt, evenals andere belangrijke sporenelementen zoals mangaan, koper, nikkel, zink, tin en jodium. IJzer is niet alleen een essentieel sporenelement voor planten, maar voor alle levende wezens Planten hebben ijzer nodig om ferrodoxine te vormen, dat een sleutelrol speelt bij de fotosynthese. Zonder ijzer als sporenelement kunnen planten het vitale chlorofyl niet vormen en lijden: de bladeren worden geel. In het aquarium is een ijzergehalte tussen 0,1 en 0,2 mg/L ideaal voor waterplanten en moet regelmatig worden gecontroleerd. Een dagelijkse dosering van ijzer 24 zorgt voor een krachtige plantengroei, voorkomt gebreksverschijnselen en voorkomt misvormingen in de plantenbladeren. De ideale voedingsstofcombinatie voor aquariumplanten bevordert zowel de groei als het uiterlijk door een langdurig effectieve voedingsstofcombinatie. Het is rijk aan plantaardig beschikbaar ijzer en bevat de belangrijkste sporenelementen om tekorten zoals ijzerchlorose te voorkomen. Dupla Scaper's Juice kan worden aangevuld met andere soorten mest zoals Kalium 24 en N/P 24.

Zuinig in gebruik: 1 druppel in 50 liter aquariumwater verhoogt het ijzergehalte met 0,02 mg/l, 1 ml/100 l verhoogt het ijzergehalte met 0,2 mg/l. 20 druppels komen overeen met ca. 1 ml.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

Dupla Scaper's Juice Iron 24 is bijzonder geschikt voor roodachtige, rode en roze waterplanten om deze optimaal van ijzer te voorzien en een prachtige plantengroei mogelijk te maken!

Merken (Fabrikanten): Dupla

recensies in Nederlands voor Dupla Scaper's Juice Iron 24

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder