Aquael Vijverpomp AQUAJET PFN

Fontein centrifugaalpomp

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Vergelijkbare producten:

Aquael Vijververwarmer WINTERHOT
Aquael Vijververwarmer WINTERHOT PRO
Aquael Aquaplay Vijverfontein
Beschrijving

De fonteinpompen AQUAJET PFN 500, PFN 1000, PFN 1500 en PFN 2000 evenals de krachtige tuinpomp PFN 3500 zijn bedoeld voor het verpompen en filteren van water in fonteinen, cascades, siervijvers, tuinvijvers en zwembaden.

Ze kunnen ook worden gebruikt in andere bedrijfsomgevingen, b.v. in de tuin, in huis, in de landbouw, in de dier- en viskweek, in de bouw, enz. Dankzij hun compacte formaat, hoge efficiëntie, instelbare pompcapaciteit en vooral eenvoudige constructie zijn AQUAJET PFN-pompen veelzijdig, effectief, duurzaam en makkelijk te gebruiken.

De pomp kan gebruikt worden in zwembaden zolang er niemand in het water is. AQUAJET PFN-pompen kunnen alleen worden gebruikt voor vloeistoffen waarvan de temperatuur niet hoger is dan 35°C. De modellen AQUAJET PFN 1000, PFN 1500 en PFN 2000 kunnen in zout water worden gebruikt. Het AQUAJET PFN 500-model is ontworpen voor gebruik binnenshuis.

De AQUAJET PFN serie pompen wordt gekenmerkt door een zeer hoog niveau van efficiëntie in verhouding tot zijn prestaties. Dit komt door het gebruik van moderne, energiezuinige motoren en hoogwaardige afdichtingen onder de rotorkamer, die opbrengstverliezen tot een minimum beperken. Bovendien zorgt deze laatste oplossing ervoor dat de pompen buiten het water kunnen werken (ze zijn volledig afgedicht) en verhoogt ze de hoogte van de grondwaterspiegel, waardoor AQUAJET PFN-pompen als circulatiepompen kunnen dienen.

Alle modellen van de AQUAJET PFN-pompen zijn uitgerust met een traploze vermogensregeling, die een ergonomische knop op het uitlaatmondstuk van de pomp heeft. Met de draaiknop stel je eenvoudig de sterkte van de waterstraal in.

Dankzij het gebruik van keramische rotorassen in AQUAJET PFN-pompen (behalve het 500-model met stalen as), worden de pompen gekenmerkt door een bijzonder stille werking. Een groot voorfilter beschermt de rotor tegen vervuiling. Hierdoor hoeven de pompen niet regelmatig te worden schoongemaakt.

AQUAJET PFN-pompen worden aangedreven door waterdichte, onderhoudsarme synchrone motoren. Een keer per maand de rotorsleuf reinigen is voldoende. Om prestatieverlies te voorkomen, reinigt u het filterpatroon door het af te spoelen met water uit de vijver. Het gebruik van vijverwater vernietigt de bacteriële flora in de spons niet, waardoor de efficiëntie van biologische filtratie behouden blijft. De frequentie van het doorspoelen van de cartridge hangt af van de mate van watervervuiling en moet worden uitgevoerd wanneer een merkbare prestatievermindering wordt waargenomen.

AQUAJET PFN-pompen worden vervaardigd in overeenstemming met de huidige verplichte veiligheidsnormen. De pomp mag alleen via een afgeschermd stopcontact op het lichtnet worden aangesloten. Het stopcontact moet op een droge plaats staan. Trek vóór alle onderhoudswerkzaamheden (bijv. montage of reiniging) de stekker uit het stopcontact.

AQUAJET PFN 500 AQUAJET PFN 1000 AQUAJET PFN 1500 AQUAJET PFN 2000 AQUAJET PFN 3500
Vermogen watt) 4.4 11 22 27 42
max. debiet (liter/u) 500 1000 1500 2000 3500
Afleverhoogte (cm) 70 110 160 190 200
Afmetingen (cm)
(BxDxH)
9x8x19 9x18x26 9x18x26 9x18x26 13x29x26
vermogen aanpassing Ja Ja Ja Ja Ja
kabel lengte (m) 1.5 5 5 5 5
diameter aansluitingen 1/2" 3/4" 3/4" 3/4" 3/4-1-1" 1/2"
Werken in het water Ja Ja Ja Ja Ja
Werken vanaf het water Ja Ja Ja Ja Ja
bescherming tegen oververhitting Ja Ja Ja Ja Ja
voorfilter Ja Ja Ja Ja Ja
fontein tip Ja Ja Ja Ja Ja

Merken (Fabrikanten): Aquael
Stroomvoorziening

recensies in Nederlands voor Aquael Vijverpomp AQUAJET PFN