Anubias Vesicularia dubyana auf Wurzel"S"

Aquariumplant

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Het watermos Vesicularia dubyana, dat zeer gemakkelijk te onderhouden is, komt uit Azië. Singaporemos, soms verkocht onder de naam javamos, wordt slechts 2 tot 5 cm hoog en is perfect op wortels en rotsen op de voorgrond en middengrond en verdraagt zacht tot hard water.

Het sierlijke Singaporemos Vesicularia dubyana uit Azië lijkt zelfs onder water een beetje op een bosmos, met middengroene tot donkergroene, horizontaal groeiende scheuten. Het is minder vertakt dan kerstmos en groeit compacter dan Javamos.

Je kunt Singapore mos dus ook als bodembedekker gebruiken. Op de voorgrond blijft het het beste op zijn plaats als je het op platte rotsen bevestigt - ofwel door het vast te binden met nylondraad of door het vast te lijmen met een plantenlijm zoals JBL's ProHaru Rapid Gel Glue. Bij regelmatig snoeien worden de pads heerlijk dicht en luchtig.

Ook geeft Singapore mos uw aquariumwortels of uw rotslandschap een heel mooi, oer en geheel natuurlijk tintje. Gebonden aan de zogenaamde hardscape groeit het uit tot prachtige, dichte kussens. Singapore mos op de takken van een aquariumboom maakt de boomkroon mooi groen en laat de aquariumboom eruit zien als een echte bonsai. Vesicularia dubyana heeft hechtwortels en hecht zich zeer snel aan de ondergrond.

Vesicularia dubyana is gemakkelijk te verzorgen en nauwelijks veeleisend, dus je kunt het mos in de meeste aquariumopstellingen verpakken. Het heeft geen extra toevoer van CO2 nodig en zwakke verlichting is ook geen belemmering. Maar andersom voelt het ook goed, met CO2-bemesting en onder sterker licht kan het ook groeien.

Dit aquariummos kan worden vermeerderd door het eenvoudig uit elkaar te trekken. Eenvoudig de bekleding verdelen, klaar.

Hier in de Olibetta shop kun je het Singapore mos professioneel gebonden kopen op een voor aquaria geschikte wortel maat S. Deze wortel is ongeveer 20-25 cm lang.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Het prachtige aquariummos Vesicularia dubyana werd vroeger verkocht als Java-mos, maar heeft zich tegenwoordig in de aquaristiek gevestigd onder de naam Singapore-mos. Het wordt al heel lang in de aquaristiek gebruikt en heeft zich hier echt bewezen.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Vesicularia dubyana auf Wurzel "S"

1 recensie in een andere taal

4,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (50%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
1 (50%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

2 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder