Anubias Microsorum pteropus 'Windeløv'

Windeløv Javafarn

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De zeer gemakkelijk te verzorgen Microsorum pteropus 'Windeløv', oftewel Windelov's Javavaren, komt uit Zuidoost-Azië. De epifytische plant, die 10 tot ca. 20 cm hoog wordt, is perfect voor bevestiging aan wortels of stenen in de middengrond en verdraagt zacht tot hard water.

De Javavaren Microsorum pteropus 'Windeløv' is een gecultiveerde vorm van de Javavaren uit de junglestromen van Zuidoost-Azië. Het wordt gekenmerkt door mooie gefranjerde bladpunten en ziet er verder uit als een normale Java-varen - d.w.z. ook middengroen en met relatief rechtopstaande bladeren die op een onderstam zitten.

De javavaren van Windelov is winterhard en vrij gemakkelijk te verzorgen. Ook in low-tech aquaria met weinig licht doet hij het goed en heeft hij geen CO2-bemesting nodig.

Microsorum pteropus 'Windeløv' is een typische epifyt waarbij de wortelstok (de dikke onderstam) kruipend aan de grond vast groeit. Plant de onderstam aub nooit, deze kan gaan rotten in het substraat en dan sterft de plant af. Javavaren kunt u het beste op een stuk aquariumwortel of op een voor aquariumgebruik geschikte steen lijmen of vastbinden. Als je hem toch wilt planten, moet je ervoor zorgen dat de onderstam niet vastzit in het grind of de grond, maar bovenop het substraat.

De gemakkelijk te kweken Microsorum pteropus 'Windeløv' is een geweldige epifyt voor de wortels en stenen in het midden van het aquarium. Het verdraagt bijna alle waterwaarden in het zoetwateraquarium. Wat de Windelov-javavaren echter eigenlijk nodig heeft, is kalium. Als er niet genoeg kalium in het aquariumwater zit, krijgt Windelov javavaren lelijke zwarte vlekken op de bladeren. Vooral het oudere blad wordt aangetast.

Windelov's javavaren ontkiemt dochterplanten op de bladpunten, die je eenvoudig kunt verwijderen en planten als je de planten wilt vermeerderen.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Je kunt het natuurlijk omwikkelen met nylondraad om het te bevestigen, maar ik kan de snellijm Gel ProHaru Rapid van JBL aanraden als een minder gecompliceerd alternatief. Dit maakt het bevestigen van javavaren gemakkelijk en veel sneller. Bovendien verplettert dit de wortelstok niet.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Microsorum pteropus 'Windeløv'

2 recensies in andere talen

4,8 van 5 sterren
5 Sterren
9 (75%)
4 Sterren
3 (25%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

12 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder