Anubias Microsorum pteropus su tronco "M-L"

Aquariumplant

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De zeer gemakkelijk te verzorgen Microsorum pteropus, oftewel Javavaren, komt uit Zuidoost-Azië. De epifytische plant, die 10 tot ca. 20 cm hoog wordt, is perfect voor bevestiging aan wortels of stenen in de middengrond en verdraagt zacht tot hard water.

De Javavaren Microsorum pteropus uit de junglestromen van Zuidoost-Azië heeft een vaste plaats in de aquaristiek. De lange middengroene bladeren van deze prachtige watervaren groeien vrij langzaam. Javavaren is winterhard, stelt weinig eisen en heeft niet veel licht nodig.

Microsorum pteropus groeit in de natuur ook als epifyt. De wortelstok (de dikke groene onderstam) van de watervaren groeit kruipend over de grond. De onderstam mag niet worden geplant omdat deze in het aquariumsubstraat kan gaan rotten. Javavaren kan je daarom het beste vastgebonden of gelijmd aan een aquariumwortel of een mooie steen. Bij het planten in het substraat moet je ervoor zorgen dat de onderstam zeker niet bedekt is met grind of aarde.

De onderhoudsvriendelijke Microsorum pteropus past zeer goed in het midden van verhardingen zoals wortels en stenen. Hij is niet echt kieskeurig over de waterwaardes en groeit ook bij weinig licht en zonder CO2 bemesting. Wat de javavaren echter nodig heeft, is een goede toevoer van kalium. Als dit niet het geval is, kan het lelijke zwarte vlekken krijgen, vooral op de oudere bladeren.

Javavaren reproduceert door dochterplanten die zich vormen aan de toppen van de bladeren. Verwijderen en planten, zo eenvoudig is vermeerderen.

Je kunt Javafarn ook als XL-exemplaar hier in de winkel kopen. De grote moederplant is een bijzonder mooi en indrukwekkend voorbeeld van Microsorum pteropus.

In onze Olibetta-winkel kun je javavaren al vastgebonden krijgen aan een wortel van maat ML, wat overeenkomt met een lengte van 25-30 cm.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Als alternatief voor de klassieke nylondraad zou ik de snelwerkende zelfklevende Gel ProHaru Rapid van JBL willen aanbevelen. Zo is het heel eenvoudig om bijvoorbeeld Javavaren aan aquariumwortels of aan een decoratief stuk rots te bevestigen.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Microsorum pteropus su tronco "M-L"

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder