Anubias Echinodorus tenellus CUP

Met gras begroeide zwaardplant

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De relatief gemakkelijk te verzorgen grazige dwergzwaardplant Echinodorus tenellus uit Zuid-Amerika komt in de handel ook voor als Helanthium tenellum. Ze houdt van zacht tot hard water. De rozetplant, die 5 tot ca. 10 cm wordt, komt op de voorgrond van het aquarium goed tot zijn recht.

De stoloniferous dwerg graszwaardplant Echinodorus tenellus is toegewezen aan een nieuw geslacht en heet nu Helanthium tenellum. Met 5 tot 10 cm wordt hij niet heel groot en is daarom zeer geschikt als voorgrondplant in het aquarium. Zijn lichtgroene dichte bladeren zijn prachtig in het aquarium. Bij veel licht blijft ze bijzonder compact in groei en kan ze een roodachtige tint aannemen.

Echinodorus tenellus spruit uitlopers en vormt daardoor snel een dicht grastapijt op de voorgrond van het aquarium. U kunt de uitlopers afknippen en vervolgens de dochterplanten planten. Zo kan de met gras begroeide dwergzwaardplant super eenvoudig worden vermeerderd.

Echinodorus tenellus houdt van wortelmest omdat hij behoorlijk hongerig is. De met gras begroeide dwergzwaardplant groeit snel dicht. Als de bladeren te dicht zijn, kunnen ze groter worden.

Echinodorus tenellus groeit heel goed in zacht tot hard water, hij groeit nog beter met extra CO2, maar extra koolstofbemesting is geen vereiste. Medium-sterk licht is gemakkelijk genoeg voor haar.

Hier koop je de met gras begroeide zwaardplant in een kopje, wat betekent dat deze in het laboratorium onder steriele omstandigheden in meristeemcultuur is gekweekt. U kunt onze bekers direct in uw aquarium plaatsen omdat ze absoluut onbehandeld zijn en niet in aanraking zijn gekomen met bestrijdingsmiddelen, ziekteverwekkers of ongedierte. Zelfs gevoelige garnalen zijn hier veilig.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
De grazige dwergzwaardplant is een makkelijk te verzorgen gazonplant voor op de voorgrond in het aquarium. Je moet hun uitlopers echter af en toe een beetje uitdunnen, zodat ze niet te dicht groeien en het licht van elkaar wegnemen.

Oorsprong: Amerika
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Echinodorus tenellus CUP

1 recensie in een andere taal

4,5 van 5 sterren
5 Sterren
1 (50%)
4 Sterren
1 (50%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

2 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder