Anubias Cryptocoryne parva CUP

Dwergwaterbeker

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De relatief makkelijk te verzorgen Cryptocoryne parva wordt ook wel dwergwaterkelk genoemd. Deze kleinste Cryptocoryne komt uit Zuidoost-Azië en verdraagt zacht tot hard water. Op de voorgrond van het aquarium komt de grasvormende rozetplant van 3 tot ca. 7 cm goed tot zijn recht.

De zeer kleine, langwerpige bladeren van de groene dwergwaterkelk groeien heel langzaam. Cryptocoryne parva komt uit Zuidoost-Azië en is slechts 3 tot 7 cm hoog en daarmee de kleinste Cryptocoryne in de aquaristiek.

De dwergwaterkelk is een geweldige voorgrondplant die kan worden gebruikt om een gazon te planten zonder het risico dat de plant het aquarium overneemt. De dwergwaterkelk kan gazonbeplanting losmaken en kan ook als gazon worden gebruikt.

Cryptocoryne parva is een kleine rozetplant. Met CO2 en voedingsstoffen kun je hun langzame groei een beetje opdrijven. Middelmatig sterk licht is goed genoeg, bij zwak licht groeit de dwergwaterbeker wat hoger. De aquariumplant voor de voorgrond doet het goed in zacht tot hard water.

Cryptocoryne parva verdrijft uitlopers waarmee het zich vermenigvuldigt. Je kunt ze losmaken en plaatsen, eigenlijk heel eenvoudig. De enige uitdaging is wachten tot de plant gaat groeien.

Deze Cryptocoryne parva wordt in het laboratorium steriel gekweekt in een kopje. Het is volledig vrij van ongedierte of algen en ook hier maken bacteriën of schimmels geen schijn van kans. U kunt de dwergwaterbeker zelfs rechtstreeks uit de beker gebruiken in garnalenaquaria zonder dat u bang hoeft te zijn voor negatieve gevolgen.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
U kunt Cryptocoryne parva als gazonplant op de voorgrond gebruiken. Het groeit vrij langzaam, maar na verloop van tijd zal het de voorgrond bedekken en een geweldig gazon vormen.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Cryptocoryne parva CUP

2 recensies in andere talen

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
3 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

3 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder