Anubias Ceratopteris thalictroides

Sumatraanse varen

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De relatief gemakkelijk te onderhouden Ceratopteris thalictroides, in de handel verkrijgbaar als fijnbladige hoornvaren, Sumatraanse varen of filigrane varen, komt uit Zuidoost-Azië en verdraagt zacht tot hard water. De rozetplant, die groeit tot een grootte van 15 tot ca. 70 cm, komt goed tot zijn recht op de achtergrond van het aquarium.

De Sumatraanse varen uit Zuidoost-Azië groeit in de biotoop in rijstvelden en andere modderige wateren. De rozetplant groeit zeer snel en wordt vrij groot. Als gevolg hiervan berooft de Sumatraanse varen algen van hun voedingsbodem. U kunt Ceratopteris thalictroides planten of in het water laten drijven.

Fijnbladige hoornvaren kan heel goed in zacht tot hard water, bij middelmatig licht en zonder CO2-bemesting en groeit nog steeds ongelooflijk snel. Het fijne blad is lichtgroen en kan sterk in vorm variëren.

De varen creëert dochterplanten waar de bladrozet uit de grond komt. Je kunt ze eenvoudig scheiden en opnieuw planten.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

Sumatraanse varens hoef je helemaal niet te planten. In de opwarmfase in het verse aquarium adviseer ik graag snelgroeiende aquariumplanten die de basis van algengroei wegnemen. U kunt bijvoorbeeld een handvol Sumatraanse varens in het aquarium laten zwemmen, die u er eenvoudig uithaalt zodra uw andere aquariumplanten zijn gegroeid. Zo hoef je er niets uit te plukken en blijft de indeling ongestoord.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Ceratopteris thalictroides

3,7 van 5 sterren
5 Sterren
1 (33%)
4 Sterren
1 (33%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
1 (33%)
1 Sterren
0 (0%)

3 Beoordelingen

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder