Anubias Bucephalandra sordidula

aquarium plant

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De relatief makkelijk te verzorgen Bucephalandra sordidula komt van het eiland Borneo en verdraagt zacht tot hard water. In de handel is het ten onrechte ook bekend als Bucephalandra sp. 'Melawi', 'Titan' of 'Bukit Kelam/Stang'. De epifytische plant van 5 tot 7 cm, die niet erg permanent is, komt goed tot zijn recht op wortels of stenen in het aquarium. In zijn leefgebied komt hij vooral voor in overstromingsgebieden en kan daarom zeer goed tegen stroming. Door zijn kruipende en vertakte wortelstokken heeft hij de neiging om dichte matten te vormen en kan zowel onder water als onder water groeien en is daarom ook geschikt voor terraria en paludaria als het dagelijks wordt besproeid.

Bucephalandra sordidula, die goed groeit met een goede toevoer van voedingsstoffen en extra CO2-bemesting, vormt een kruipende wortelstok en langwerpig, smal en golvend blad. Jonge blaadjes vormen rode tot koperachtige onderzijden terwijl de onderzijden een zilverachtige glans en een bruinrode hoofdnerf hebben. De ontwikkelde bloemen kunnen roze zijn, maar de bloeiwijzen verschillen, waardoor de verschillende vormen van Bucephalandra sordidula kunnen worden toegewezen.

Bucephalandra sordidula kunt u in zacht tot hard water houden. Ze groeit goed bij matig licht, maar doet het ook goed bij weinig licht.

Bucephalandra kan het beste worden vastgebonden en niet worden geplant omdat de onderstam op de bodem van het aquarium kan wegrotten. Het is het beste om de Bucephalandra vastgebonden of gelijmd aan aquariumdecoraties te presenteren, vooral op wortels of stukken rots. Bucephalandra sordidula kun je goed vermeerderen door de wortelstok te delen. Elk stuk moet minimaal 2-3 bladeren hebben.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met de Aquarebell Short Scissors knip je de wortelstok netjes en soepel af zonder deze te beschadigen, zodat je hem kunt vermenigvuldigen!

Oorsprong: Borneo
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Plaatsing: Voorgrond, Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Bucephalandra sordidula

1 recensie in een andere taal

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
4 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

4 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder