Anubias Anubias Barteri var. Nana XL

Dwerg speerblad

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De Anubias barteri sp. 'Nana' is pas sinds kort bekend in de aquariumindustrie en wordt vanwege zijn kleine formaat zeer gewaardeerd door aquascapers. Deze Anubias komt oorspronkelijk uit Kameroen. Deze 8-12 cm hoge aanstaande epifyt is perfect voor het binden aan wortels of stenen op de voorgrond of middengrond van nano-aquaria en verdraagt zacht tot hard water. De oorspronkelijke vorm van deze variant is nog niet bekend, deze werd sinds 1970 door het bedrijf Tropica gekweekt en gedistribueerd. Anubias barteri var., Nana 'is inheems in snelstromende junglestromen in Afrika. Andere varianten van het dwergspeerblad zijn de 'petite' en de 'bonsai', maar ook de 'mini'. De stevige donkergroene bladeren van deze langzaam groeiende, robuuste en vrij weinig veeleisende aquariumplant vallen niet in de smaak bij knabbelende vissen. Deze Anubias heeft niet veel licht nodig.

Anubias barteri sp. 'Nana' groeit als waterlelieplant. Uw wortelstok (de groene, dikke wortelstok) kruipt niet altijd over de grond, maar kan soms omhoog gaan. De wortelstok wordt in Anubias niet geplant omdat deze in de bodem kan gaan rotten. Dit houdt in dat u het dwergspeerblad op een aquariumwortel of een siersteen moet binden of plakken. Als je alleen de zijdelings groeiende lichte wortels bedekt met grind of aarde, kun je de Anubias ook op de grond kweken, alleen de wortelstok moet zeker uit het grind of de grond kijken.

De 8 tot 12 cm hoge aquariumplant staat prachtig in het midden van niet al te hoge aquaria. De onderhoudsvriendelijke Anubias barteri sp. 'Nana' is niet kieskeurig over de waterwaarden en groeit zelfs bij weinig licht. Vanwege de onaangename smaak wordt de Anubias als baarsbestendig beschouwd. Het is een onderhoudsvriendelijke alleskunner in het aquarium! Indien bemest, zal het je groei helpen zodat het zelfs kan gaan bloeien!

Het kweken van het dwergspinblad is net zo eenvoudig als het verzorgen: snijd gewoon een stuk met twee bladeren af en knoop het vast. Afgerond.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

Met de Aquarebell Makro Spezial N voorzie je je dwergspeerblad van belangrijke voedingsstoffen en geef je hem fatsoenlijk voer!

Oorsprong: Afrika
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Plaatsing: Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Barteri var. Nana XL

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder