Anubias Anubias barteri var. nana 'Golden Heart'

aquarium plant

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De Anubias barteri var. Nana 'Golden Heart' is een variant van het populaire dwergspeerblad Anubias barteri var. 'nana' en wordt vooral gewaardeerd door aquascapers vanwege de verscheidenheid aan kleuren. Deze Anubias komt oorspronkelijk uit Kameroen. Deze epifyt, die slechts 5-10 cm hoog wordt, is perfect voor bevestiging aan wortels of stenen op de voorgrond of middengrond van nano-aquaria en verdraagt zacht tot hard water. De oorspronkelijke vorm van deze variant is nog niet bekend, hij wordt sinds 1970 door het bedrijf Tropica gekweekt en gedistribueerd. Anubias barteri var. Nana 'Golden Heart' komt uit snelstromende junglestroompjes in Afrika. Andere varianten van het dwergspeerblad zijn de 'Petite' en de 'Bonsai', maar ook de 'Mini'. Het jonge lichtgroene tot citroengele blad wordt donkergroen. Deze langzaam groeiende, robuuste en vrij weinig veeleisende aquariumplant houdt er niet van om door plantenetende vissen geknabbeld te worden. Ook deze Anubias heeft niet veel licht nodig.

Anubias barteri var. Nana 'Golden Heart' groeit als epifyt. Hun wortelstok (de dikke groene onderstam) kruipt echter niet altijd over de grond, maar kan soms omhoog gaan. De onderstam wordt in Anubias niet geplant omdat deze in de grond kan rotten. Dit betekent dat u het dwergspeerblad het beste kunt vastbinden of lijmen op een aquariumwortel of siersteen. Als je alleen de zijdelings groeiende lichte wortels bedekt met grind of aarde, kun je de Anubias ook op de grond kweken, alleen de onderstam moet zeker uit het grind of de grond kijken.

De aquariumplant, die 5 tot 10 cm hoog wordt, staat ronduit adembenemend op de voorgrond van Nanoscapes. De onderhoudsarme Anubias barteri var. nana 'Golden Heart' is niet kieskeurig over waterwaarden en groeit nog redelijk goed bij weinig licht. Vanwege zijn vreselijke smaak wordt de Anubias als baarsbestendig beschouwd. In het aquarium is het een onderhoudsvriendelijke alleskunner! Als je hem bemest, begunstig je zijn groei, zodat hij zelfs kan gaan bloeien!

De vermeerdering van het dwergspeerblad is net zo eenvoudig als de zorg: snijd gewoon een stuk met twee bladeren eraan af en knoop het vast. Afgerond.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met de Aquarebell Makro Spezial N voorzie je je dwergspeerpunt van belangrijke voedingsstoffen en geef je hem een degelijke maaltijd!

Oorsprong: Afrika
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Plaatsing: Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias barteri var. nana 'Golden Heart'

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder