Anubias Anubias barteri 'coffeefolia'

aquarium plant

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De Anubias barteri coffeefolia is al geruime tijd bekend in de aquaristiek en wordt zeer gewaardeerd door aquarianen. Het komt oorspronkelijk uit West- en Centraal-Afrika. De epifyt, die 15-25 cm hoog wordt, is perfect voor bevestiging aan wortels of stenen in de middengrond en verdraagt zacht tot hard water. De oorspronkelijke vorm van vele varianten is het breedbladige speerblad Anubias barteri var. 'barteri' uit de junglestromen van Afrika. Anubias barteri 'coffeefolia' is een variëteit die tijdens het groeien oranjekleurige bladeren ontwikkelt, die later donkergroen worden. De bladstelen, die in het begin bruin zijn, en de golvende bladeren doen denken aan het gebladerte van de koffiestruik (koffie), waaraan het zijn naam dankt. De stevige, donkergroene bladeren van deze langzaam groeiende, robuuste en vrij weinig veeleisende aquariumplant worden ook niet gemakkelijk geknabbeld door plantenetende vissen. Deze anubais heeft niet veel licht nodig.

Anubias barteri var. 'coffefolia' groeit als epifyt. Hun wortelstok (de dikke groene onderstam) kruipt echter niet altijd over de grond, maar kan soms omhoog gaan. De onderstam wordt in Anubias niet geplant omdat deze in de grond kan rotten. Dit betekent dat u het koffieblad speerblad het beste kunt vastbinden of lijmen op een aquariumwortel of siersteen. Als je alleen de zijdelings groeiende lichte wortels bedekt met grind of aarde, kun je de Anubias ook op de grond kweken, alleen de onderstam moet zeker uit het grind of de grond kijken.

De aquariumplant, die 15 tot 25 cm hoog en tot 30 cm breed kan worden, staat in hoge aquaria perfect in het midden. De onderhoudsarme Anubias barteri 'coffefolia' is niet kieskeurig over waterwaarden en groeit nog redelijk goed bij weinig licht. Vanwege zijn vreselijke smaak wordt Anubias beschouwd als een baarsfeest. In het aquarium is het een onderhoudsvriendelijke alleskunner!

Het vermeerderen van het breedbladige speerblad is net zo eenvoudig als het verzorgen ervan: je hoeft alleen een stuk met twee bladeren af te knippen en vast te binden. Afgerond.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met de Aquarebell Makro Basic NPK verzorg je jouw koffiebladige Anubias professioneel en voedzaam!

Oorsprong: Afrika
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Plaatsing: Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Gerelateerde producten

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias barteri 'coffeefolia'

1 recensie in een andere taal

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder