Anubias Alternanthera reineckii 'bont'

Klein roze nerveus papegaaiblad

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De minder veeleisende, felgekleurde stengelplant Alternanthera reineckii 'bont', het veelkleurige papegaaienblad, komt uit Zuid-Amerika. De plant, die tot ongeveer 40 cm hoog wordt, is perfect voor midden tot achtergrond en verdraagt zacht tot hard water.

Het Bonte Papegaaiblad Alternanthera reineckii 'bont' is een cultivar van Alternanthera reineckii uit Zuid-Amerika. Deze aquariumplant is vrij robuust en niet veeleisend. Het is ideaal voor de middelste tot achtergrond in het aquarium. Het groeit gemiddeld snel en reageert zeer goed op snoeien. Bij regelmatig snoeien ontwikkelt het Multicolored Parrot Leaf zich tot een mooie struik.

Het bovenoppervlak van de felgekleurde bladeren is olijfbruin, de bladnerven zijn omgeven door fel paars. De shoot is helder donkerroze. De bladnerven lopen aan de onderzijde helderroze uit. De stelen van dit papegaaienblad zijn ook felroze tot paars.

Het veelkleurige papegaaienblad groeit veel mooier en beter met CO2, maar kan ook zonder CO2-toevoer gekweekt worden. Een goede toevoer van voedingsstoffen en matig tot sterk licht zijn voorwaarden voor intensieve plantkleuren in Alternanthera reineckii 'bont'.

Je kunt dit papegaaienblad heel gemakkelijk vermeerderen. Een ca. 10 cm lange scheut wordt afgeknipt en eenvoudig in de grond gestoken. Er groeit een hele nieuwe plant uit.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Alternanthera reineckii 'bont' is een iets veeleisendere cultivar van het papegaaiblad, maar zijn heldere, intense kleuren zijn de moeite meer dan waard. De stengelplant is gewoon een fantastisch uitziende plons van kleur voor uw aquarium. Alternanthera reineckii 'bont' past ook goed op de achtergrond van nanotanks.

Oorsprong: Amerika
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Alternanthera reineckii 'bont'

2 recensies in andere talen

4,4 van 5 sterren
5 Sterren
7 (77%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
1 (11%)
2 Sterren
1 (11%)
1 Sterren
0 (0%)

9 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder