Tetra SafeStart, 250ml

Waterzuiveraar

€ 20,79 € 25,99 -20%

(€ 83,16 / L, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 250ml

Bezorging uiterlijk op maandag, 29. april als je bestelt voor donderdag 00:00 uur.

Nog 6 stuks op voorraad

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Bevat speciaal gekweekte, levende nitrificerende bacteriën waarvan is aangetoond dat ze giftige ammoniak en nitriet in het aquarium verminderen
 • Houdbaarheid 12 maanden zonder enige koeling bij temperaturen tussen 20-30 ° C
 • Kan worden gebruikt bij het opzetten van een nieuw aquarium, maar ook na gebruik van een medicijn en na elke waterverversing
 • Ideaal in combinatie met Tetra AquaSafe, dat de kolonisatie van bacteriën bevordert

Art. nr.: TET-175655, Inhoud: 250 ml, EAN: 4004218175655

Beschrijving

Tetra SafeStart is een waterconditioner voor zoetwateraquaria die het aquarium onmiddellijk activeert en een biologisch actieve leefomgeving creëert voor een veilige aquariumstart.

Het water wordt niet mechanisch gezuiverd door een filtersysteem alleen. Voor de omzetting van ammoniak naar nitraat zijn speciale bacteriën nodig, die een grote ruimte vinden in een voldoende gedimensioneerd filtersysteem. Met het gebruik van Tetra SafeStart creëert de aquariaan optimale omstandigheden voor een goede bioactiviteit in het aquarium. Een wijdverbreide mening dat vooral de bacteriën van de Nitrobacter-groep actief zijn als nitrificerende bacteriën in het aquarium is wetenschappelijk weerlegd. In natuurlijke biofilms uit aquaria kon Tetra-onderzoek de bacteriën van de Nitrospira-stam vaststellen als de belangrijkste vertegenwoordigers van nitrietreducerende bacteriën. Ammoniak, dat ook zeer schadelijk is voor vissen, wordt afgebroken door bacteriën van de geslachten Nitrospira en Nitrosomonas. De nieuwste bevindingen in de microbiologie hebben uiteindelijk geleid tot de productontwikkeling van SafeStart.

Zonder biologische filtering van aquariumwater wordt het ammonium dat ontstaat door de afbraak van eiwitten omgezet in de giftige stof ammoniak en verder in nitriet, wat schadelijk is voor vissen. De levende, speciaal gekweekte bacteriën in SafeStart zorgen voor een veilige afbraak van het ammoniak- en nitrietgehalte en ondersteunen zo aantoonbaar een gezonde bio-activiteit in het aquarium. Het ammoniakgehalte wordt tot 14 keer verlaagd en het nitrietgehalte tot 10 keer. Tetra Safe Start is ideaal in combinatie met Tetra AquaSafe, dat de kolonisatie van bacteriën bevordert.

Dosering

Goed schudden voor gebruik.
1. Maak kraanwater klaar met AquaSafe. 2. Voeg 5 ml SafeStart toe aan 6 liter aquariumwater. Aanbevolen watertemperatuur: 20°C. 3. Gebruik een gematigd aantal vissen - vraag uw dierenhandelaar om meer informatie. 4. Voer de eerste 2 weken beperkte hoeveelheden.

Oliver Knott beveelt aan:

Tetra SafeStart optimaliseert de onmiddellijke start van het aquarium en creëert een biologische leefomgeving waarin alle vissen zich vanaf het begin op hun gemak voelen!

Merken (Fabrikanten): Tetra
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Tetra SafeStart

2 recensies in andere talen

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
5 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

5 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder