Tetra Pond Schlammentferner 500ml

Waterverbeteraar

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Tetra Pond Sludge Remover is een waterverbeteraar die organisch slib snel en betrouwbaar van de bodem van de vijver verwijdert.

Tuinvijvers zijn een fascinerend designelement in de tuin. De planten in en rond de vijver zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar leveren ook een belangrijke bijdrage aan het natuurlijk ecologisch evenwicht. Algen behoren tot de lagere planten en zijn ook een volledig natuurlijk onderdeel van de biotoop van de tuinvijver. Wanneer ze echter de kans krijgen om zich massaal te vermenigvuldigen, worden algen een reëel probleem. Enorme troebelheid ("groen water"), maar ook waterwaarden in kritieke gebieden kunnen het gevolg zijn. De beste manier om algen te bestrijden is preventie. Waterkwaliteit is kwaliteit van leven voor vissen en planten. Een aangelegde tuinvijver is een gesloten systeem waarin onzuiverheden zich snel kunnen ophopen en schadelijke stikstofverbindingen kunnen ontstaan die de waterkwaliteit verslechteren. Na verloop van tijd zal er ook te veel organische stof ophopen op de bodem van de vijver, wat problemen kan veroorzaken, en in het water, waardoor troebeling ontstaat. Vers gevoed kraanwater moet echter ook worden behandeld zodat het geschikt is voor vissen.

Tetra Pond Sludge Remover breekt organisch bodemslib in de vijver betrouwbaar af. De waterconditioner bevat zeer actieve bacteriën en enzymen die het organische deel van het slib op de vijverbodem duurzaam afbreken en het biologisch evenwicht ondersteunen. De visuele diepte wordt vergroot en de reinigingsintervallen worden aanzienlijk verlengd. Tetra Pond Sludge Remover heeft een onmiddellijke en langdurige werking en is bijzonder geschikt voor vijvers met zware bladval en grotere visbestanden. Wanneer micro-organismen onzuiverheden en stikstofverbindingen afbreken, wordt daarbij zuurstof verbruikt. Extra vijverbeluchting tijdens gebruik is daarom aan te raden.

Oliver Knott beveelt aan:

Maak je vijver biologisch schoon met Tetra Pond Sludge Remover!

Merken (Fabrikanten): Tetra
Videos bij product:

recensies in Nederlands voor Tetra Pond Schlammentferner 500ml

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder