Sera Zuurstoftest (O2)

Watertest

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De Sera O2-test is een watertest voor het controleren van het zuurstofgehalte in het zoetwateraquarium en in tuinvijvers.

Waterwaarden bepalen
pH-waarde, carbonaathardheid (KH), ammonium en nitriet behoren tot de belangrijkste waterparameters. Extreme afwijkingen van de streefwaarden kunnen plotseling een acuut levensgevaar worden. Wanneer het uiterlijk of het gedrag van de vissen opvallend is, of andere bijzonderheden (bijv. plotseling afsterven van waterplanten) in het aquarium waarneembaar zijn, moeten eerst de basiswaterwaarden worden gecontroleerd. Voor routinecontrole kunnen de gebruiksvriendelijke teststrips worden gebruikt. Voor nauwkeurigere resultaten adviseren wij de test van de sera aqua-testbox in een stevige kunststof koffer. Totale hardheid, nitraat, nitriet, fosfaat, ijzer, koper, chloor, silicaat en zuurstof moeten bij de ervaren aquariaan bekend zijn als gemiddelden in hun aquarium. Het af en toe controleren van deze waarden is meestal voldoende. Bij vermoeden (bijv. vergiftiging, algenproblemen, kortademigheid) moeten deze parameters nader worden onderzocht.

Snel ademen aan het wateroppervlak is een duidelijk teken van zuurstofgebrek en vaak is ingrijpen al te laat. De Sera O2-test detecteert binnen enkele minuten het werkelijke zuurstofgehalte in het water en maakt een snelle actie mogelijk. Met sera O2plus kan een snelle zuurstoftoename worden bereikt.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

Met de Sera O2-test kunt u door middel van een valtest uw zuurstofgehalte exact en zeer nauwkeurig controleren!

Merken (Fabrikanten): Sera

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Sera Zuurstoftest (O2)

2,0 van 5 sterren
5 Sterren
0 (0%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
1 (100%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder