Sera med Nematol

Remedie

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Sera med Professional Nematol is een geneesmiddel voor de behandeling van zoet- en zeewatervissen die besmet zijn met kopwormen, haarwormen en andere nematoden en kan reeds profylactisch worden gebruikt.

Goede bewaaromstandigheden zijn de beste preventie tegen visziekten. Ondanks alle inspanningen zijn ziekten niet altijd volledig te vermijden. Ongeacht of de ziekteverwekkers zijn binnengebracht door nieuwe uitzet/aanplant of dat andere factoren verantwoordelijk zijn voor het uitbreken van de ziekte, in ieder geval is snel en effectief optreden vereist. De sera producten van de serie "Healing Diseases" begeleiden de therapie vanaf de ondersteunende voorbereiding via de eigenlijke behandeling met gespecialiseerde, effectieve sera medicijnen tot de zuivering en biologische reactivering van het water na een succesvolle behandeling.
Vissen reageren over het algemeen gevoelig op stress, hetzij door transport, andere of nieuwe gezelschapsvissen, maar ook op ongunstige omgevingscondities in het aquarium. Als gevolg hiervan wordt het immuunsysteem van de vissen vaak zo aangetast dat hun afweer niet meer volledig intact is. Freeskopwormen ( Camallanus ) zijn tot 2,5 cm lange, roodgekleurde wormen die bloed aan de darmwand van de vis zuigen. Bij geïnfecteerde vissen kunnen de wormen met hun achterste uiteinde tot 10 mm van de anus van de vis hangen. Besmettelijke larven leven tot twee weken op de bodem en worden opgenomen door de aangetaste vissen. De vaak getroffen vissoorten zijn maanvissen en andere cichliden, discusvissen, guppy's en andere levensdragers, evenals salmer en meerval. Haarwormen ( Cappillaria ) zijn draaddunne wormen die parasiteren in de darmen van vissen. De ovale eieren met de kenmerkende pluggen zijn te vinden in de uitwerpselen van vissen. Geïnfecteerde vissen groeien slecht of vallen af. Vooral discusvissen en maanvissen zijn besmet. Hopperlings ( Cyclops ) zijn tussengastheer voor de larven van Camallanus , Capillaria en lintwormen ( Bothriocephalus acheilognathi ). Doordat vissen trechters eten, kunnen de parasitaire wormen zich gemakkelijk door de vispopulatie verspreiden. Nematol bestrijdt ook oxyurids (discus pinworms).

Draadvissen, meervallen, modderkruipers en levendbarende en vooral jonge vissen in de eerste levensdagen kunnen gevoelig reageren.

Toepassing:
Goed schudden voor gebruik! Aan 40 liter aquariumwater wordt 1 ml Nematol toegevoegd en erdoor geroerd. Als er nog larven in eieren uitkomen, kunnen deze na ongeveer drie weken worden gevangen met een tweede behandeling met Nematol. Tijdens de behandeling moet het water goed belucht zijn. Na twee dagen moet een waterverversing van minimaal 80% worden uitgevoerd. Geneesmiddelen mogen over het algemeen niet worden overdosis, omdat reeds verzwakte vissen gevoeliger kunnen reageren.

Opmerking:
UV-C-apparaten en CO2-systemen moeten tijdens de behandeling worden uitgeschakeld. Actieve kool en andere absorberende filtermedia moeten worden verwijderd. De niet-toxische oplosmiddelen in het medicijn worden biologisch afgebroken door nuttige bacteriën. Dit gebeurt bij zuurstofverbruik. Onder bepaalde omstandigheden kan troebelheid en zuurstofgebrek optreden. Om de oplosmiddelen te verwijderen, moet daarom aan het einde van de behandeling een waterverversing worden uitgevoerd. Tijdens het aanbrengen niet of zeer spaarzaam voeren. Nematol wordt niet verdragen door ongewervelde dieren, indien nodig dient de te behandelen vis in een quarantainebak te worden behandeld.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

Met Sera Nematol kunt u uw vissen snel en effectief behandelen tegen wormen en andere aaltjes, ook preventief!

Merken (Fabrikanten): Sera

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Sera med Nematol

2 recensies in andere talen

4,3 van 5 sterren
5 Sterren
2 (66%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
1 (33%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

3 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder