Seachem Purigen, 100 ml

Organische reinigingshars

€ 11,99 € 14,99 -20%

(€ 119,90 / L, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 100 ml

Bezorging uiterlijk op woensdag, 24. april als je bestelt voor maandag 00:00 uur.

Nog 2 stuks op voorraad

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Synthetisch adsorptiemiddel
 • Verwijdert schadelijke verbindingen
 • Voor zoet- en zeewateraquaria
 • Regenereerbaar

Art. nr.: SEM-4165, Inhoud: 100 ml, EAN: 000116016506

Beschrijving

Purigen® is een hoogwaardig synthetisch adsorbens en een unieke organische reinigingshars. In tegenstelling tot andere mengsels van ionenwisselaars of adsorbentia bestaat Purigen® uit een macroporeus synthetisch polymeer. Dit polymeer verwijdert snel en effectief oplosbare en onoplosbare verontreinigingen uit water en overtreft daarmee de capaciteit en snelheid van concurrerende producten met meer dan 500%, aldus de fabrikant.

Purigen® fungeert als een effectief controlemechanisme van schadelijke verbindingen zoals ammoniak, nitrieten en nitraten. Het verwijdert stikstofhoudend organisch afval dat meestal wordt geproduceerd door planten, vissen en koralen. Als deze niet worden geëlimineerd, kunnen er schadelijke stoffen vrijkomen.

De sporenelementen in het water blijven onaangetast door de effecten veroorzaakt door Purigen®, omdat de reinigingshars eenvoudige elementaire verbindingen negeert. Purigen® zorgt bovendien voor een aanzienlijke verhoging van de redoxwaarde en geeft het water een ongeëvenaarde helderheid. Eenmaal uitgeput en verdonkerd, kan Purigen® worden vernieuwd met een eenvoudige bleekbehandeling. De reden: het potentieel ervan kan nauwelijks worden benut omdat het talloze keren kan worden geregenereerd!

Aanbevolen gebruik:

Spoel Purigen® af voor gebruik. Gebruik een fijnmazige filterzak en plaats het systeem zo dat het water goed door de zak stroomt. 250 ml Purigen® behandelt tot 1000 liter aquariumwater gedurende ca. 6 maanden. Wanneer de parels donkerbruin tot zwart worden, is de werking ervan uitgeput.

Let op: Purigen® is zeer eenvoudig te regenereren! Volg deze stappen om het effect opnieuw te bewerkstelligen:

 1. Week de parels gedurende 24 uur in een 1:1 bleekmiddel-wateroplossing. Gebruik een niet-metalen container en plaats deze in een goed geventileerde ruimte. Het te gebruiken bleekmiddel mag geen geur- of kleurstoffen bevatten; een standaard huishoudbleekmiddel met een hypochlorietgehalte van 8,25% is ideaal.
 2. Spoel de parels goed af en laat ze vervolgens 8 uur weken. Om dit te doen, kun je een oplossing gebruiken die als volgt is bereid: 4 eetlepels Prime® of een gelijkwaardig dechlorinator per kopje water. *Bij gebruik in zoet water, gedurende 4 uur laten weken met een oplossing die 2 eetlepels buffer per kopje water bevat.
 3. Daarna nogmaals goed uitspoelen.
 4. Na het proces moeten de kleur en de volledige activiteit worden hersteld.
Merken (Fabrikanten): Seachem

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Seachem Purigen

1 recensie in een andere taal

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
5 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

5 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder