Olibetta Nature Soil bruin normaal 4-5 mm

Substraat

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Oliver Knott's bruine NatureSoil is een 100% natuurlijk product. Het bestaat uit verschillende natuurlijke bodems die worden verwerkt tot grondkorrels en vervolgens op lage temperaturen worden gebakken. Oliver Knott liet deze voorbemeste grond speciaal ontwikkelen voor beplante aquaria en aquascapes. Het bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen die uw aquariumplanten nodig hebben voor een goede gezondheid, weelderige groei en intense bladkleuren. U kunt dus bij het opzetten van het aquarium zonder bodembemesting en wortelbemesting.

NatureSoil is geschikt voor zowel beginners als gevorderden in de plantenaquaristiek. De bodem verzacht het water en verlaagt de pH-waarde, wat vooral gunstig is voor aquariumplanten die van zacht en licht zuur water houden - dit is trouwens de overgrote meerderheid van de waterplanten die veel worden gebruikt in aquaristiek en aquascaping! NatureSoil is ideaal voor beplante aquaria met vissen, garnalen en andere aquariumdieren die de voorkeur geven aan een pH lager dan 7 en een lage carbonaathardheid.

De stabiele korrels vallen ook na lange tijd in het aquarium niet uiteen. Het kan zorgen voor helder water in het aquarium en absorbeert vreemde stoffen. Door de speciale vorm van de korrels kunnen de plantenwortels optimaal worden voorzien van zuurstofrijk water en voedingsstoffen.

NatureSoil is ook perfect te gebruiken met een bodemfilter. De goede losheid ondersteunt ook de vorming en activiteit van de filterbacteriën, die zorgen voor biologische stabiliteit in het aquarium. De grovere grond met een korrelgrootte van 4-5 mm is zeer geschikt voor grote aquaria. Wil je planten met fijnere korte wortels op de voorgrond planten, dan adviseren wij een toplaag met de fijnere variant NatureSoil van Oliver Knott met 2-3 mm korrel.

Overigens kan Oliver Knott's NatureSoil ook als filtermedium worden gebruikt, waar het ook de waterwaarden kan beïnvloeden.

Hoeveel NatureSoil heeft u ongeveer nodig voor uw aquarium?

 • 60 cm: 10 liter
 • 80 cm: 15 liter
 • 100cm: 25 liter
 • 120 cm: 30 liter

Let op: Active Soil wordt voor gebruik in het aquarium niet uitgewassen. Als het kraanwater hard is, kunnen er bij het verversen van het water schommelingen in de pH-waarde optreden, wat vooral garnalen niet goed verdragen. In dit geval kunt u beter met aangepast water werken, d.w.z. met osmosewater en een onthardingszout voor zacht aquariumwater dat is afgestemd op de behoefte van uw garnalen, bijvoorbeeld SaltyShrimp Bee Shrimp Mineral GH+. Planten en vissen hebben meestal geen last van deze schommelingen.

Gravende vissen zoals Corydoras, sommige L-meervallen of baars mogen niet in aquaria met een actieve bodem worden geplaatst. Door de ingraving kan hier blijvende watertroebeling ontstaan doordat de vissen bodemdeeltjes opsporen.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
My NatureSoil is super makkelijk in gebruik - zet hem in het aquarium, vul hem met wat water, plant hem... plug and plan, zeg maar! Met deze mooie, hoogwaardige bodem creëer je heel eenvoudig en zonder veel moeite een perfect onderwaterlandschap in je aquarium.

Merken (Fabrikanten): Olibetta

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Olibetta Nature Soil bruin normaal 4-5 mm

3 recensies in andere talen

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
3 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

3 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 3 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder