JBL ProSilent Safe

Waterterugstroombeveiliging

€ 5,99

(Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 1 stuk

Bezorging uiterlijk op vrijdag, 15. maart

Op voorraad vanaf 13. maart

Waarom duurt het langer?

Waarom duurt het langer? Dit artikel is momenteel niet in onze voorraad, maar zal binnenkort beschikbaar zijn. Je kunt direct bestellen en het artikel wordt dan na ontvangst van de voorraad verzonden. Venster sluiten

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Makkelijke installatie
 • Voor luchtpompen:
 • TÜV getest

Art. nr.: JBL-6431800, Inhoud: 1 stuk, EAN: 4014162643186

Beschrijving

De JBL ProSilent Safe is een terugstroombeveiliging en beschermt apparaten zoals membraanpompen tegen terugstromend aquariumwater.

De gasuitwisseling in het aquarium vindt voornamelijk plaats via de oppervlaktebeweging van het water, waarbij atmosferische zuurstof in het aquariumwater wordt gebracht. Sommige factoren verminderen echter het zuurstofgehalte in het aquarium aanzienlijk: stijgende temperaturen, gebrek aan CO2-nachtelijke stopzettingen, medicijnen en meer.
In aquaria met weinig oppervlaktestroming kan hier snel een tekort ontstaan. Ook de plantenmassa is cruciaal: hoewel veel planten overdag vitale zuurstof produceren, ademen ze 's nachts ook kooldioxide uit omdat ze zonder licht geen fotosynthese ondergaan. Vooral hier kan het gebruik van een luchtpomp voordelig zijn om onnodige permanente pH-schommelingen 's nachts te voorkomen, waar de meeste vissen aanzienlijke problemen mee hebben. Door de resulterende waterbeweging wordt het (overtollige) CO2 actief afgevoerd en komt er zuurstof uit de lucht in het aquariumwater.

Over het algemeen moeten alle luchtpompen en compressoren worden beschermd tegen terugstromend water. Hiervoor is de JBL retourklep ontwikkeld, die past op luchtslangen met 4/6mm. Dit "ventiel" wordt eenvoudig in de luchtslang geïntegreerd. De pijl op de retourklep geeft de montagerichting aan gezien vanuit de richting van de luchtpomp.

Om een eventuele waterretour in een vroeg stadium te stoppen, dient de retourklep altijd zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak te worden geïnstalleerd.

Let op: Terugstroombeveiligingen voor lucht Werk NIET met CO2! Ook zijn de retourzekeringen voor CO2 niet geschikt voor luchtvaartmaatschappijen, aangezien de druk van de luchtpomp niet voldoende is om de CO2-retourklep te openen. De JBL ProSilent Safe is TÜV-gecertificeerd.

Eenvoudige constructie
De JBL ProSilent Safe retourklep wordt zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak in de luchtvoerende slang tussen de luchtpomp en het aquarium gemonteerd.

Levering
1 speciale JBL retourklep

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Maximale veiligheid van het apparaat wordt gegarandeerd door de speciale JBL terugstroombeveiliging, die actief voorkomt dat er water in het apparaat komt.

Merken (Fabrikanten): JBL

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor JBL ProSilent Safe

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder