JBL ProScape NPK Macroelements

Plantenmest

€ 19,99

(€ 39,98 / L, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 500ml

Bezorging uiterlijk op vrijdag, 22. december

Op voorraad vanaf 18. december

Waarom duurt het langer?

Waarom duurt het langer? Dit artikel is momenteel niet in onze voorraad, maar zal binnenkort beschikbaar zijn. Je kunt direct bestellen en het artikel wordt dan na ontvangst van de voorraad verzonden. Venster sluiten

Vanwege het grote aantal bestellingen zijn er vertragingen bij de bezorgdiensten. Het is mogelijk dat jouw pakket niet voor de Kerstdagen aankomt.

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Aanvullende verzorging voor planten
  • Vitale plantengroei, voorkomt gebreksverschijnselen: met stikstof als nitraat en andere sporenelementen
  • 1 fles JBL ProScape NPK Macroelements. Toepassing: 6 ml/100 l bij sterk licht met CO2 dagelijks, 2 ml/100 l bij sterk licht zonder CO2 3 keer per week, 2 ml/100 l bij zwak licht met CO2 dagelijks, 2 ml/100 l bij zwak licht zonder CO2 wekelijks

Art. nr.: JBL-2111500, Inhoud: 500 ml, EAN: 4014162211156

Beschrijving

JBL ProScape NPK Macroelements is een 3-componenten plantenmest voor aquascaping aquaria en voorziet planten van alle voedingsstoffen die ze nodig hebben en voorkomt gebreksverschijnselen. Het product is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen.

JBL ProScape NPK Macroelements voorziet het aquariumwater van stikstof en fosfor in de vorm van nitraatzouten en wateroplosbare fosfaatzouten. Hierdoor krijgen de waterplanten de nodige stikstoftoevoer. Daarnaast worden kalium en magnesium geleverd. Aangezien het betonverbruik niet exact kan worden voorspeld, raden wij aan om vooral voor de volgende aanvulling regelmatig de nitraat- en fosfaatwaarde te controleren.

Als de gemeten fosfaat- en nitraatgehaltes in het aquariumwater buiten het bereik liggen, wordt het gebruik van de afzonderlijke meststoffen JBL ProScape N Macroelements, JBL ProScape P Macroelements, JBL K Macroelements, JBL Mg Macroelements aanbevolen. Het nutriëntenverbruik van alle benodigde micro- en macro-elementen is onvoorspelbaar, vooral voor sommige micro-elementen, en is sterk afhankelijk van de gekweekte waterplanten. Bij de zeer lage concentraties kunnen deze micro-elementen niet worden gemeten met in aquaria gebruikelijke tests. Het is daarom zinvol om de ophoping van afzonderlijke voedingsstoffen in beplante aquaria te voorkomen door het water regelmatig met 30-50% per week te verversen en mest toe te voegen met JBL ProScape Fe + Microelements.

Als basisbemesting voor macro-elementen is JBL ProScape NPK Macroelements perfect afgestemd op de JBL ProScape Fe + Microelements. JBL ProScape NPK Macroelements kunnen veilig worden gebruikt in het aquarium met ongewervelde dieren. De mest is niet schadelijk voor garnalen, krabben en slakken.

De doseringscalculator wordt aanbevolen voor het bepalen van de exacte bemestingsbehoefte, rekening houdend met de beginwaarden van het aquariumwater.

Plantensoorten die veel voedingsstoffen opnemen via de wortels:
Echinodorus, Cryptocoryne, Vallisneria, Crinum, Nymphea

Plantensoorten die voedingsstoffen opnemen via zowel bladeren als wortels:
Ludwigia, Limnophila, Hygrophila, Alternanthera, Cabomba

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
JBL ProScape NPK Macroelements is perfect voor aquascaping aquaria en kan uitstekend gecombineerd worden met andere meststoffen!

Merken (Fabrikanten): JBL

Vragen & antwoorden over JBL ProScape NPK Macroelements

Krijg specifieke antwoorden van klanten die dit product hebben gekocht.

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor JBL ProScape NPK Macroelements

4,7 van 5 sterren
5 Sterren
2 (66%)
4 Sterren
1 (33%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

3 Beoordelingen

Vergelijkbare producten

    Anderen kochten ook: