JBL Manado DARK, 10L

Substraat voor aquaria

€ 24,99

(€ 2,50 / L, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 10L

Bezorging uiterlijk op vrijdag, 28. juni als je bestelt voor woensdag 00:00 uur.

Nog 9 stuks op voorraad

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

 • Optimale plantenverzorging dankzij de poreuze structuur
 • Voedingsbuffer met hoog ijzergehalte
 • Ideaal voor het graven van vis
 • Opslagkracht: overtollige voedingsstoffen worden opgeslagen

Art. nr.: JBL-6703700, Inhoud: 10 L, EAN: 4014162670373

Beschrijving

De JBL Manado DARK is een donkere natuurlijke ondergrond voor zoetwateraquaria en is door zijn poreuze structuur perfect voor de plantenverzorging.

De JBL Manado DARK is verkrijgbaar in verschillende eenheden en benadrukt door zijn donkerbruine kleur de rijke kleuren van de verzorgde vissen en creëert een harmonieus totaalbeeld met de rode en groene tinten van de verzorgde planten.

Dit natuurlijke substraat voor zoetwateraquaria is ideaal voor de plantenverzorging vanwege de poreuze structuur en de functie voor het opslaan van voedingsstoffen. Het maakt een vitale plantengroei mogelijk en heeft een algenwerende werking: Nuttige en effectieve reinigingsbacteriën koloniseren het substraat en zorgen door de natuurlijke poriestructuur voor een optimale wortelgroei van de planten. Het filter wordt zo ontlast en zorgt voor kristalhelder water. JBL Manado is ideaal voor de verzorging van vissen en ongewervelde dieren, omdat er geen ongewenste verontreinigende stoffen in het water terechtkomen. De afgeronde korrels beschermen de gevoelige barbelen van bodemvissen, zoals b.v. B. Corydoras en anderen. Het natuurlijke substraat activeert de bodemflora en is ideaal voor de plantenverzorging. De voedingsbuffer met batterij-effect (geeft voedingsstoffen vrij totdat deze uitgeput zijn en kan worden opgeladen door herbemesting) is waterneutraal en goed afgerond. Dit maakt het ideaal voor gravende vissoorten zoals meervallen en modderkruipers.

JBL Manado is een natuurproduct en kan wisselende hoeveelheden ijzer bevatten, wat in eerste instantie kan leiden tot een licht verhoogd ijzergehalte en verhoogde hardheidswaarden. Dit normaliseert in de loop van verschillende waterverversingen. In zacht water kan onschadelijke uitslag ontstaan. Voor gebruik raden wij aan om JBL Manado grondig af te spoelen met warm kraanwater om slijtage veroorzaakt door transport te verwijderen. Bij het vullen met water moet erop worden gelet dat de grond niet wordt geroerd. Door de poreuze structuur kunnen individuele korrels drijven. Deze zijn eenvoudig te verwijderen met een visnet.

Tip
We raden aan om de mogelijkheid van een verwarmingskabel te overwegen voordat je het substraat toevoegt, omdat het later toevoegen van het hele aquarium vereist is.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met de JBL Manado DARK worden planten perfect verzorgd en vinden zelfs gevoelige bodemvissen een woonomgeving waar ze zich goed voelen!

Merken (Fabrikanten): JBL

Recensies van onze klanten

1 recensie in het Nederlands voor JBL Manado DARK

8 recensies in andere talen

4,9 van 5 sterren
5 Sterren
12 (85%)
4 Sterren
2 (14%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

14 Beoordelingen
1 recensie in het Nederlands
8 recensies in andere talen

Vergelijkbare producten

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Anderen kochten ook:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder