Dennerle Scaper's Soil 1-4mm

Substraat

€ 31,49 € 34,99 -10%

(€ 3,94 / L, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 8 L

Bezorging uiterlijk op maandag, 18. december als je bestelt voor dinsdag 06:00 uur.

Op voorraad

Punctuele levering vóór de Kerstdagen: Bestel vóór do, 14. dec. 23:59 uur . Meer informatie

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 54,90.
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Groeiend medium
  • Met vruchtbare vulkanische grond
  • Creëert zacht, licht zuur water
  • Speciale voedingsstofformule - bevordert geen algen

Art. nr.: DEN-104196, Inhoud: 8 L, EAN: 4001615045819

Beschrijving

De Scaper's Soil is een actief substraat dat ideaal is voor beplante en aquascaping aquaria en is verkrijgbaar in twee maten.

Met de Scaper's Soil creëer je een professionele basis in je NanoCube. Scaper's Soil is een speciaal voor aquaria ontwikkeld actief substraat met vulkanische as, waardoor licht zuur en zacht water ontstaat, zoals de meeste dieren en planten uit hun leefgebied kennen. Daarom is Scaper's Soil bijzonder geschikt voor plantenaquaria, met name aquascaping- en garnalenaquaria.

De Bodem bestaat uit 100% natuurlijke grondstoffen en is gemaakt van verschillende, zorgvuldig geselecteerde natuurlijke bodems die voorzien in alle vitale mineralen en sporenelementen die aquariumplanten nodig hebben. De onregelmatig gevormde korrels met een diameter van 1-4 mm zorgen ervoor dat de grond er bijzonder natuurlijk uitziet en voorzien van optimale zuurstof, wat rotting voorkomt en belangrijke micro-organismen nestelt die vooral babygarnalen nodig hebben voor hun ontwikkeling. De losse structuur zorgt voor een optimale doorbloeding van de grond, waardoor plantenwortels goed kunnen groeien. Scaper's Soil biedt je de perfecte basis voor een gezonde en krachtige plantengroei met intense kleuren - zelfs mossen profiteren hiervan en tonen dat met compacte groei en weelderig groen blad.

De diepzwarte kleur zorgt voor een intens, levendig contrast met het felle groen van de planten.
Met de Scaper's Soil kunt u hinderlijke algengroei actief voorkomen: door de speciale voedingsstofformule komen de voedingsstoffen in de eerste plaats ten goede aan de planten, maar niet aan de algen. Dankzij de voedingsbufferfunctie worden de overtollige voedingsstoffen als een batterij uit het vrije water opgenomen en pas aan de planten afgegeven wanneer dat nodig is. De krachtige groei van de aquariumplanten is de beste bescherming tegen algen; want goedgroeiende planten zijn de sterkste algenconcurrenten!
Scaper's Soil is perfect voor zachtwaterlandschappen met zure waterwaarden, omdat de bodem actieve ionenuitwisselingseigenschappen heeft. Dit verlaagt de pH-waarde en stabiliseert deze in het licht zure bereik rond pH 6,0-6,5. Bovendien reduceert het de carbonaathardheid, afhankelijk van het bronwater, tot 0° dKH en dient het als natuurlijke bron van waardevolle humus- en fulvinezuren, zonder het water te verkleuren! Op deze manier creëert Scaper's Soil waterwaarden die in de meeste leefgebieden van onze vissen voorkomen en is ook perfect voor het houden en kweken van zachtwatergarnalen, zoals Crystal Red of Red Bees.

Ondanks het zachte water is Scaper's Soil ook veilig te gebruiken in combinatie met een CO2-systeem, aangezien de bodem de pH-waarde stabiliseert. Het poreuze oppervlak biedt ook een ideaal oppervlak voor het reinigen van bacteriën, waardoor het hele substraat verandert in een enorm biofilter met een enorme zelfreinigende kracht. Tegelijkertijd bindt de bodem tal van verontreinigende stoffen. De korrels worden twee keer gestookt en zijn daardoor ook op lange termijn waterstabiel en daarom ook ideaal voor ondergrindfilters.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Op de Scaper's Soil komen je witte en gele garnaal helemaal tot hun recht en vormen een indrukwekkend contrast met je prachtige planten!

Merken (Fabrikanten): Dennerle

Recensies van onze klanten

2 recensies in Nederlands voor Dennerle Scaper's Soil 1-4mm

22 recensies in andere talen

4,9 van 5 sterren
5 Sterren
39 (92%)
4 Sterren
2 (4%)
3 Sterren
1 (2%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

42 Beoordelingen
2 recensies in het Nederlands
22 recensies in andere talen

Vergelijkbare producten

    Anderen kochten ook: