Dennerle Osmose Systeem Compact 130

Voor schone aquaria

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De Dennerle Osmose Compact 130 is een compleet systeem voor de productie van zacht, ultrapuur water.

Met de Dennerle Osmose Compact 130 maak je in een handomdraai je eigen osmosewater! Het complete systeem is direct aansluitklaar, met de ¾'' waterkraan aansluiting kun je direct aan de slag. De maximale opbrengst (nominale opbrengst) is 130 liter per dag bij 25°C en 4,1 bar druk. De prestatie onder praktijkomstandigheden is 55-126 liter per dag bij 8-18 °C en 3-5 bar druk. Het retentiepercentage is minimaal 95%. De verhouding osmosewater is: restwater ca. 1:2,5 tot 1:4 (afhankelijk van tapwatertemperatuur en -druk). Het systeem heeft een modern polyamide/polysulfon membraan, actieve koolfilters beschermen tegen chloor en het fijnfilter beschermt tegen zwevende stoffen.

Gebruiksgemak:
Sluit de slang aan op de kraan en draai vervolgens langzaam de kraan open. De witte slang levert zacht, zeer zuiver osmosewater. Het uitgeharde, verontreinigde restwater uit de blauwe slang wordt afgevoerd naar de afvoer.

Kraanwater kan om verschillende redenen worden behandeld. Het kan te hard of te zacht zijn of te veel schadelijke stoffen bevatten. Als het water te zacht is, is het proces eenvoudig: met de hier getoonde hardingsvoorbereidingen kunnen de gewenste waterwaarden in een mum van tijd worden bereikt. Als het water te hard is, wordt gekozen voor een omgekeerde osmose-installatie, of kortweg osmose-installatie.

Osmose is de poging van vloeistoffen om hun concentraties gelijk te maken door middel van diffusie. Als je twee verschillende geconcentreerde vloeistoffen scheidt door een membraan dat alleen watermoleculen doorlaat (semi-permeabel), dan stroomt het water van de laag geconcentreerde kant naar de geconcentreerde breedte. Dit proces wordt omgekeerd met kraanwaterdruk, daarom wordt het omgekeerde osmose genoemd. Het woord osmose werd toen informeel.

En zo werkt het: De watermoleculen worden door de kraanwaterdruk door een plastic membraan gedrukt. Het restwater bevat dan alle ingrediënten zoals verharders, vervuilende stoffen en andere moleculen. Het ontsnappende osmosewater moet ofwel worden gemengd met leidingwater of met onthardingszouten geschikt worden gemaakt voor aquaristiek.

Tip: Je kunt het resterende water altijd gebruiken om de bloemen water te geven of om de bloemen water te geven!

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met de Osmose Compact 130 kunt u uw aquariumwater voor uw gekweekte garnaal of uw zeewateraquarium heerlijk behandelen!

Merken (Fabrikanten): Dennerle

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Dennerle Osmose Systeem Compact 130

1 recensie in een andere taal

4,5 van 5 sterren
5 Sterren
1 (50%)
4 Sterren
1 (50%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

2 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

    Anderen kochten ook: