Dennerle Carbo Elixir Biologisch

Plantenmest

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De Carbo Elixir Bio is een vloeibare koolstofmeststof voor de bemesting van aquariumplanten in zoetwateraquaria.

Met de Carbo Elixir BIO voorzie je je aquariumplanten effectief van vloeibare en direct beschikbare koolstof, die is geproduceerd op basis van natuurlijke grondstoffen. De koolstofmeststof heeft ook kalium, mangaan, ijzer en boor, die de groei versnellen en zorgen voor een gezonde en krachtige plantengroei. Dit onderdrukt actief algen en maakt geen schijn van kans. Al na een paar weken ziet u zichtbaar succes wanneer uw planten krachtig zijn gegroeid en intense kleuren hebben ontwikkeld. Carbo Elixir Bio kan ook worden gebruikt in combinatie met kooldioxidebemesting en is absoluut biologisch compatibel met alle aquariumbewoners zoals vissen, slakken, garnalen en krabben, mits correct gedoseerd en gebruikt.

Koolstof (kooldioxide) is de belangrijkste voedingsstof voor aquariumplanten. Ongeveer 40% van de droge plantenmassa bestaat hieruit, maar is in het aquarium meestal schaars. Het gevolg hiervan is een verhoogde algenvorming. Carbo Elixir Bio voorziet alle aquariumplanten snel en effectief van direct beschikbare koolstof. Alle planten, van mossen tot echinodorus en cryptocorynes tot snelgroeiende stengelplanten, worden voller en sterker. Ook worden de bladeren beduidend groter en kleurrijker. Het succes is al na een paar weken zichtbaar - let in deze tijd op de scheuttips en jonge bladeren! De weelderige en gezonde groei van de aquariumplanten onderdrukt de groei van algen enorm. Het hele aquarium oogt gezonder, groener en mooier.

Carbo Elixir bevat actieve ingrediënten die ook in deze of een vergelijkbare vorm in de plantenstofwisseling voorkomen. Deze actieve ingrediënten worden door de plant opgenomen en in de cellen gebruikt als bouwstof voor het leggen van hogere verbindingen of als energiebron. Hierdoor kan de plant sneller en sterker groeien. Er is nog een ander positief aspect: alle biologische actieve ingrediënten op basis van koolstof zijn bacterieel afbreekbaar, omdat de talrijke filterbacteriën in het aquarium zich ermee voeden. Uiteindelijk blijven alleen koolstofdioxide (Co2) en water over.

Toepassing:
Doseer 1-3 ml Carbo Elixir Bio per 100 liter aquariumwater bij normale beplanting.

Overigens: Je kunt de Carbo Elixir Bio ook gebruiken met de Dennerle Dosator of in combinatie met de V30!

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Met de Carbo Elixir stelt u uw planten in staat om "de ante" te halen - en zo actief algengroei te voorkomen!

Merken (Fabrikanten): Dennerle

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Dennerle Carbo Elixir Biologisch

1 recensie in een andere taal

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
2 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

2 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

    Anderen kochten ook: