Anubias Vesicularia Montagnei "Kerstmos op Wortel" Klein

Kerstboommos

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Het zeer gemakkelijk te verzorgen watermos Vesicularia montagnei komt uit Azië. Het kerstmos is slechts 2 tot ca. 5 cm hoog en is perfect op wortels en stenen op de voorgrond en middengrond en verdraagt zacht tot hard water.

Het kerstmos Vesicularia montagnei uit Azië wordt zo genoemd omdat de groeivorm doet denken aan de takken van dennenbomen: de middelgroene, relatief grove bladeren zijn duidelijk driehoekig. Het aquariummos groeit relatief langzaam en vormt mooie kussens op het verharde landschap of op platte stenen op de voorgrond.

Kerstmos ziet er geweldig uit als bodembedekker op de voorgrond. Als u niet wilt dat het mos losjes in het aquarium ronddrijft, kunt u het aan platte stenen vastbinden. U zult de kussens dan regelmatig moeten inkorten om ze erg strak te laten groeien.

Je kunt het mos ook vastbinden op stukjes wortels of stenen in het aquarium. Daar vormt het geweldige kussens en ziet het er helemaal rustiek uit. Ook leuk: Kerstmos op een aquariumboom geeft het beeld van een prachtige groene boomkroon. Vesicularia montagnei vormt kleine aanhangende wortels en groeit stevig op de grond.

Vesicularia montagnei is een robuust en zuinig mos en past in de meeste aquariumopstellingen. Het heeft geen CO2 nodig en het groeit nog steeds goed, zelfs bij weinig licht. Sterk licht en CO2 zijn natuurlijk ook geen probleem.

Watermos vermeerder je eenvoudig door de kussens te verdelen. Je kunt ze met je vingers uit elkaar trekken, je hebt niet eens een schaar nodig.

Het kerstmos in de steriele beker is in het laboratorium gekweekt en is daarom volkomen ongevaarlijk om in het aquarium te planten. Het brengt geen bewoners zoals slakken of ander ongedierte met zich mee, er zijn geen bacteriën, algensporen of schimmels aan boord en aangezien het mos volledig zonder pesticiden wordt gekweekt, kunt u het direct in het aquarium plaatsen - zelfs in garnalen tanks.

Daarnaast kunt u bij Olibetta al direct aan een wortel gebonden kerstmos kopen in lengte S. Deze maat heeft een lengte van 20-25 cm.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Het vastbinden van kerstmos is behoorlijk arbeidsintensief. De beste manier om het mos te krijgen, is door het in korte stukjes te hakken en ze vervolgens met nylondraad om worteltakken of stenen te wikkelen. Als dat te tijdrovend voor je is, kun je gewoon de JBL gel ProHaru Rapid lijm gebruiken en de stukken vastlijmen.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Vesicularia Montagnei "Kerstmos op Wortel" Klein

1 recensie in een andere taal

5,0 van 5 sterren
5 Sterren
1 (100%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

1 Beoordeling

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder