Anubias Vesicularia montagnei "Christmas moss" CUP

Kerstboommos

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

Het watermos Vesicularia montagnei, dat zeer gemakkelijk te onderhouden is, komt uit Azië. Kerstmos wordt slechts 2 tot 5 cm hoog en is perfect op wortels en rotsen op de voor- en middengrond en verdraagt zacht tot hard water.

Het kerstmos Vesicularia montagnei uit Azië wordt zo genoemd omdat de groeivorm doet denken aan de takken van dennenbomen: de middelgroene, relatief grove bladeren zijn duidelijk driehoekig. Het aquariummos groeit relatief langzaam en vormt mooie kussens op het verharde landschap of op platte stenen op de voorgrond.

Kerstmos is een geweldige bodembedekker op de voorgrond. Als u niet wilt dat het mos losjes in het aquarium rondvliegt, kunt u het aan platte stenen vastbinden. Je zult de kussens dan regelmatig moeten bijknippen om ze heel dicht te laten groeien.

Je kunt het mos ook vastmaken aan stukjes wortel of stenen in het aquarium. Daar vormt het geweldige kussens en ziet het er helemaal rustiek uit. Ook leuk: Kerstmos op een aquariumboom geeft het beeld van een prachtige groene boomtop. Vesicularia montagnei vormt hechtwortels en groeit stevig op de ondergrond.

Vesicularia montagnei is een winterhard en niet veeleisend mos en past bij de meeste aquariumopstellingen. Het heeft geen CO2 nodig en het groeit nog steeds goed, zelfs bij weinig licht. Sterk licht en CO2 zijn natuurlijk ook geen probleem.

U kunt watermos gemakkelijk vermeerderen door de pads te verdelen. Je kunt ze met je vingers uit elkaar trekken, je hebt niet eens een schaar nodig.

Het kerstmos in de steriele beker is in het laboratorium gekweekt en is daarom volkomen ongevaarlijk om in het aquarium te planten. Het brengt geen bewoners zoals slakken of ander ongedierte mee, er zijn hier geen bacteriën, algensporen of schimmels aan boord, en aangezien het mos wordt gekweekt zonder het gebruik van pesticiden, kunt u het direct in het aquarium gebruiken - zelfs in garnalen tanks.

Je kunt het kerstmos ook direct aan een wortel vastgemaakt in lengte S kopen bij Olibetta. Deze maat heeft een lengte van 20-25 cm.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Het vastbinden van kerstmos is behoorlijk tijdrovend. Het mos komt het beste tot zijn recht als je het in korte stukjes snijdt en ze vervolgens met nylondraad om worteltakken of rotsen wikkelt. Als dat te tijdrovend voor je is, gebruik dan gewoon JBL's ProHaru Rapid Gel Glue en plak de stukjes erop.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Vesicularia montagnei "Christmas moss" CUP

6 recensies in andere talen

4,4 van 5 sterren
5 Sterren
6 (66%)
4 Sterren
1 (11%)
3 Sterren
2 (22%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

9 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 6 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder