Anubias Staurogyne Repens CUP

Kruipende Staurogyne

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De wat veeleisendere stengelplant Staurogyne repens, de kruipende Staurogyne, komt uit Zuidoost-Azië. Hun prachtige uiterlijk is meer dan make-up voor de moeite. De bossige aquariumplant, die 5 tot 10 cm hoog wordt, is perfect voor de voorgrond tot het midden van het aquarium en verdraagt zacht tot middelhard water.

De kruipende staurogyne (Staurogyne repens) is niet lang vertegenwoordigd in de aquariumhobby. De laagblijvende stengelplant uit Zuid-Amerika groeit bossig en compact. Het kleine, eivormige blad is lichtgroen tot middengroen. Door regelmatig te snoeien kun je de kruipende staurogyne als tapijtplant laten groeien, als je hem hoger laat groeien kun je er een mooie struikachtige groep van maken. Nogmaals, regelmatig snoeien helpt de Staurogyne repens om mooi te vertakken.

De kruipende Staurogyne heeft absoluut CO2 en plantenvoeding nodig om mooi dicht en kleurrijk te groeien. Bij zwak licht groeit de aquariumplant omhoog, bij matig tot sterk licht staan de bladknopen mooi dicht bij elkaar en groeit de plant compact. Staurogynes kunt u zonder aarzelen regelmatig en krachtig terugsnoeien.

Als je de gesneden scheuten steekt, een paar centimeter diep in je aquariumgrind of aarde plant, zullen ze daar blijven groeien en wortels verdrijven - zo vermenigvuldig je Staurogyne repens.

Onze bekers worden in het laboratorium gekweekt. De zogenaamde in vitro planten worden steriel gekweekt en kunnen daarom ook direct worden gebruikt bij gevoelige dieren zoals dwerggarnalen. Er zijn geen verstekelingen zoals slakken of parasieten, en er worden geen pesticiden gebruikt.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Staurogyne repens is een echte aanwinst voor het planten van aquaria. De grote stengelplant past perfect op de voorgrond tot de halve fond en reageert zeer goed op snoei.

Oorsprong: Amerika
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Plaatsing: Voorgrond, Middengrond
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Staurogyne Repens CUP

4,7 van 5 sterren
5 Sterren
2 (66%)
4 Sterren
1 (33%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

3 Beoordelingen

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder