Anubias Sagittaria Subulata CUP

Klein pijlkruid

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De gemakkelijk te houden rozetplant Sagittaria subulata, de vloedpijlpunt, komt uit Amerika. De 5 tot 60 cm hoge aquariumplant is perfect voor de middengrond tot de achtergrond van het aquarium en verdraagt zacht tot hard water. Ook voor koud water.

De vloedpijlpunt (Sagittaria subulata) uit Noord-Amerika, Midden-Amerika en Noord-Zuid-Amerika is een met gras begroeide rozetplant. Net als bij de Vallisnerie heeft de vloedpijlpunt lintvormige, middelgroene bladeren. Er is echter één speciaal ding dat de aquariumplant onderscheidt van de Vallisnerie: Indien los geplant, blijft Flooding Arrowweed vrij kort op 5-10 cm en past perfect in het midden; als de stands zeer dicht worden geplant, strekken de planten zich naar boven uit en worden 60 cm hoog. Mocht de losse beplanting een langer blad vertonen, dan wordt deze gewoon afgeknipt.

Sagittaria subulata groeit snel en goed met een goede toevoer van voedingsstoffen en zelfs onder zwak licht en zonder extra CO2-bemesting, maar weer aanzienlijk sneller onder sterk licht en met CO2. Als er een ijzertekort in het aquariumwater is, wordt Sagittaria subulata snel bleek of zelfs geel, dus een goede toevoer van voedingsstoffen is een must als je de getijpijlpunt met succes wilt verzorgen.

De vloedpijlpunt verdrijft uitlopers bij dochterplanten en kan ook gericht vermeerderd worden. Je kunt de Kindel eenvoudig afsnijden en planten.

Deze overstromingspijlpunt komt als beker uit het laboratorium. Dankzij de in vitro kweek zijn deze planten vrij van pesticiden en brengen ze geen ziekteverwekkers of parasieten mee. Je kunt ze direct planten in elk type aquarium, zelfs in tanks met gevoelige garnalen.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
De vloedpijlpunt Sagittaria subulata is zo bijzonder omdat de waterplant variabel inzetbaar is - los geplant blijft hij kort en past mooi in het midden van het aquarium, als je hem strak laat groeien gaat hij omhoog en is dan goed voor de achtergrond .

Oorsprong: Amerika
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Sagittaria Subulata CUP

2 recensies in andere talen

4,5 van 5 sterren
5 Sterren
1 (50%)
4 Sterren
1 (50%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

2 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 2 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder