Anubias Rotala sp. 'Colorata' (Indica)

aquarium plant

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De makkelijk te kweken stengelplant Rotala 'Colorata' (indica), de gekleurde Rotala, komt uit Azië. De aquariumplant, die 20 tot ca. 80 cm hoog wordt, is perfect voor de middengrond tot de achtergrond van het aquarium en verdraagt zacht tot hard water.

De prachtig gekleurde, snelgroeiende Coloured Rotala, Rotala 'Colorata' (indica) uit Azië is een zeer bijzondere roodbladige stengelplant voor in het aquarium. Het toont intense rode, oranje en roze kleuren onder fel licht. De kleine, smalle bladeren groeien op lange, gebogen stelen die opzettelijk overhangend kunnen zijn in een aquascaping-lay-out.

Voor sterke kleuren en een goede groei heeft de gekleurde Rotala ook bemesting met CO2 en een goede toevoer van aquariumplantenmest nodig. Bij sterk licht zijn de kleuren op hun mooist en groeien de planten vrij compact. Af en toe moet je Rotala 'Colorata' (indica) grondig en krachtig snoeien om haar te verjongen. Dan groeit het terug en ziet het er echt geweldig uit.

Deze sierlijke, overhangende aquariumplant kun je na het terugsnoeien gemakkelijk vermeerderen: steek de afgeknipte scheuten in het substraat en laat ze daar wortel schieten.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:
Snelgroeiende stengelplanten zoals de Rotala 'Colorata' (indica) zijn geweldig tegen algen - ze verbruiken veel voedingsstoffen en vormen een sterke concurrentie voor algen. Het gebruik van snelgroeiende stengelplanten is erg belangrijk, vooral in nieuwe installaties.

Oorsprong: Azië
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Rotala sp. 'Colorata' (Indica)

1 recensie in een andere taal

3,5 van 5 sterren
5 Sterren
2 (50%)
4 Sterren
0 (0%)
3 Sterren
1 (25%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
1 (25%)

4 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 1 recensie in een andere taal


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder