Anubias Riccia Fluitans CUP

Vijver- en aquariummos

UitverkochtProduct wordt niet meer aangeboden in onze webshop

Beschrijving

De zeer onderhoudsvriendelijke Riccia fluitans is slechts 2 tot ca. 5 cm hoog en is perfect op wortels en stenen op de voorgrond en middengrond en verdraagt zacht tot hard water. Geschikt voor koud water.

De Riccia fluitans heeft lichtgroene zeer fijne scheuten. Het is eigenlijk een drijvende plant die in de loop van de tijd dichte bedden vormt op het wateroppervlak. Riccia fluitans bijvoorbeeld werd vaak gebruikt om aquariumvissen te kweken. Vechtvissen en snaarvissen gebruiken de moskussentjes graag als basis voor hun nesten en jonge vissen zullen een geweldige schuilplaats vinden in de fijne structuren.

Het mos toont echter zijn echte kracht als bodembedekker op de voorgrond van het aquarium. Gebonden aan platte stenen vormt het snel een geweldig lichtgroen fijn tapijt in het aquarium. Omdat Riccia niet op de stenen groeit, moet je hem regelmatig terugsnoeien en vastbinden. Het werkt het beste met een haarnetje of nylondraad. Plakken met plantenlijm werkt ook, maar je moet hier heel voorzichtig te werk gaan.

Riccia fluitans is een robuust en zeer gemakkelijk te verzorgen watermos. Het verdraagt zacht tot hard water en kan worden gebruikt in aquaria met of zonder CO2-bemesting. Zelfs onder minder intens licht groeit de bekleding dicht.

Het mos is heel gemakkelijk te vermenigvuldigen: pluk een kleinigheidje van het gegroeide bed en knoop het opnieuw vast.

Het mos in de Olibetta-winkel werd gekweekt in een steriele beker in het plantenlaboratorium. Hier krijg je geen slakken of andere ongewenste aquariumgasten zoals parasieten, en het is vrij van bacteriën en andere ziekteverwekkers en ook van algensporen. U kunt het onbehandelde mos daarom direct in aquaria met gevoelige garnalen gebruiken zonder eerst water te geven.

Onze expert Oliver Knott beveelt aan:

Ricciamos werd erg beroemd dankzij Takashi Amano. Hij maakte het levermos, voorheen alleen bekend als een drijvende plant, als bodembedekker en bond het vast aan platte kiezelstenen.

Oorsprong: Wereldwijd
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Merken (Fabrikanten): Anubias
Informatie over onze planten
Toebehoren:
Videos bij product:

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Anubias Riccia Fluitans CUP

4,4 van 5 sterren
5 Sterren
2 (40%)
4 Sterren
3 (60%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

5 Beoordelingen

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder